Urla'da Bağbozumu sevinci

Geleneksel hale gelen Urla Bağbozumu Şenlikleri renkli görüntülerle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Urla Cumhuriyet Meydanı'nda üzüm sıkımı ve üzüm suyu dağıtımı yapıldı. Urla'da yetiştirilen ürünlerin de sergilendiği Şenlik, konserler ve söyleşilerle devam etti.


Urla'da Bağbozumu sevinci

Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, sabah saatlerinde Urla'daki kortej yürüyüşüyle başladı. CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ile Atila Serter'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılar Derneği Başkanı Can Ortabaş ile vatandaşlar katıldı. Urla Cumhuriyet Meydanı'na halk dansları ekibinin gösterileriyle başlayan açılışta konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla'yı tarımsal üretimde de önemli bir konuma getireceklerini belirtti.

 

"MÜKAFATI ALACAĞIZ"

Bağbozumu Şenlikleri'nin yaklaşık 2 bin 600 yıldır devam ettiğini aktaran Başkan Oğuz, "Özellikle Urlalılar için bağbozumunun ayrı bir özelliği var. Tarımla uğraşanlar bir yıllık emeğin karşılığını almak için dört gözle beklerler. Bir yılın mükâfatını işte bugün alacağız. Bugün üzüme, incire balın, zeytine yağın, evlere mutluluğun düştüğü gün. Üreticilere bugüne kadar verdiğimiz desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Her zaman üretenin, üreticinin yanında olacağız” dedi.

 

KALİTELİ ÜRÜN TEŞEKKÜRÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise yetiştirilen ürünlerin kalitesi nedeniyle çiftçilere teşekkür etti. Özuslu, “Allah bu topraklara her şeyi vermiş. Ama bu eşsiz ürünler fiziki şartları insan emeğiyle taçlandırarak ortaya çıkıyor. Herkese ekmek, su, hava kadar lazım olan bir şey var, o da bir arada yaşama iradesi. Huzur varsa kalkınma olabilir, barış varsa kalkınma olabilir" diye konuştu.

 

MARKA DEĞERİ

Urla Kaymakamı Önder Can ise bu seneki hasadın bereketli olmasını dileyerek, bağcılığın bu seviyeye gelmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılar Derneği Başkanı Can Ortabaş da, bağcılığının yeni yatırımlarla ve marka değerini artırarak dünyada hak ettiği yere ulaştırılacağını ve ihracata da olumlu yansıyacağını açıkladı.