KARŞIYAKALI RESSAM AYLA ERDUR’DAN FOÇA’DA SERGİ

Yaşamını ve sanat çalışmalarını İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde sürdüren ressam Ayla Erdur Foça’da sergi açtı. 45 yılı aşkın bir süredir resim sanatıyla uğraşan sanatçının tabloları ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.


 KARŞIYAKALI RESSAM AYLA ERDUR’DAN FOÇA’DA SERGİ

Hat sanatçısı Mithat Arif Alpa’nın torunu  ve aralarında müzisyen, besteci, ressam, seramik sanatçısı, mücevher tasarımcısı gibi bireylerin yoğunlukta olduğu sanatçı bir ailenin ferdi olan 71 yaşındaki Ayla Erdur çalışmalarını Karşıyaka Bostanlı’daki atölyesinde sürdürüyor.  Kendi tablolarını yaratmanın dışında, resim sevdalılarına eğitmenlik ve eski hat eserlerinin restorasyonu çalışmaları da yapıyor.

SANAT BANA AİLEDEN MİRAS

Çok sayıda kişisel ve karma sergiye katılan, çeşitli yarışmalardan ödülleri bulunan Erdur, en çok gurur duyduğu eserlerinin Atatürk ve annesi  Zübeyde Hanım’ın portre ve tabloları olduğunu söyledi. Ayla Erdur; “ Sanat bana aileden miras. Dedem hattat. Dayılarım ressam. 45 yıldır resimle uğraşıyorum. Kendimi bildim bileli bu sanatın içindeyim.  Hat, tezhip minyatür gibi çalışmalar da yapıyorum.  Türk toplumuna mal olmuş çok sevilen Müzeyyen Senar,  Safiye Ayla, Zeki Müren, Perihan Altındağ,  Mualla Mukadder, Yaşar Özel  gibi efsane sanatçıların portrelerini yapıyorum. Onlarla açacağım sergide tablosunu gördüğünüz sanatçının sesini de duyacaksınız, şarkılarını dinleyeceksiniz. Karşıyaka vapur iskelesi karşısındaki Öğretmen Lokali girişi ve salonlarında benim eserlerimden, Atatürk’ün dans ederken  ve  silah arkadaşları ile birlikte büyük boy iki tablosu, ayrıca yeni açılan Anı Evi’nde Zübeyde Hanımın  bir portresi  yer alıyor. Diğer çalışmalarımın yanında bunlarla ayrı bir gurur duyuyorum. Sanatçı ölür ama sanatı yaşar buna inanıyorum. “ dedi.

Reha Midilli Kültür Merkezi Sergi Holünde 1 Eylül 2019 Pazar akşamına kadar açık kalacak sergide sanatçının atlar, deniz, çiçekler, Osmanlı Minyatürleri, natürmort, portre ve  mini tablolarından oluşan 51 eseri yer alıyor. Satışta yapılan sergi hergün 09.00 – 19.00 saatleri arasında gezilebilir.