Londra'daki Seramik Türk Ticaret Merkezi'ne firmalardan yoğun ilgi

Londra Seramik Türk Ticaret Merkezi (TTM) İcra Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, "Londra Seramik TTM'de yer alan tüm firmalar memnun. Yeni firmalar da girmek için sırada bekliyor. Mevcut yeri genişletebilmemiz halinde yeni firmalara da kapılarımızı açacağız." ifadelerini kullandı.


Londra'daki Seramik Türk Ticaret Merkezi'ne firmalardan yoğun ilgi

Dünya geneline yayılan Türk Ticaret Merkezleri'nin (TTM) 13'üncüsü olarak Londra'da açılan ve yapı malzemeleri grubundaki firmaları içerisinde barındıran Londra Seramik Türk Ticaret Merkezi yoluna başarı ile devam ediyor.

Londra Seramik TTM İcra Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu TTM'de benzer ürün grubuna yönelik toplam 14 Türk firması olduğunu, düzenledikleri etkinliklerle TTM'yi çekim merkezi haline getirdiklerini kaydetti.

Çetinkaya, yeni yer bulmaları durumda TTM'deki firma sayısının daha da artacağını ifade ederek, Londra'daki TTM'nin sadece seramik, doğal taş, mimari tasarım ofisleri ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu bir merkez olduğunu, başarının en önemli nedenlerinden birinin de menfaatleri ve hedef kitleleri ortak olan şirketleri bir araya getirmek olduğunu aktardı.

İlk adımı doğru bir lokasyon seçerek attıklarını belirten Çetinkaya, TTM'nin bulunduğu Clerkenwell'i özellikle seçtiklerini ve İngiltere'ye göre dünyada metrekare başına en fazla mimarın düştüğü bölge olduğunu bildirdi.