95. İzmir İtfaiye Haftası

İzmir'de 95.İtfaiye Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'nda kutlandı. Kadın itfaiyeciler bu meslekte ne kadar başarılı olduklarını gösterdiler


 95. İzmir İtfaiye Haftası

Eylül ayının son haftası olarak belirlenen, 24- 30 Eylül tarihleri arasında olan İtfaiye Haftası etkinliklerine bir çok itfaiye eri katıldı. Bu yıl 95'incisi düzenlenen etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunum töreni yapıldı. Törende konuşma yapan İzmir İtfaiyesi Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz, itfaiye haftası süresince farklı bir çok şehirde itfaiye hizmetinin önemini ve iyi bir hizmet verebilmek için çabaladığını söyledi.

 

Damla Ertuğrul'da itfaiye haftasıyla ilgili konuşmasında,"Yangın biriminde 4 yıl çalıştıktan sonra satın alma biriminde görev yapmaya başladım. Bir kadın olarak itfaiyeci olmanın çok fazla zorluğu var ama bunu diğer itfaiyeci arkadaşlarla birlikte tolere ettik. Artık biz de bu teşkilatın bir parçasıyız, erkek personel bize alıştı biz de onlara alıştık. Erkek gücüne dayalı olduğuna inanılan bir meslek ama biz bunu anlımızın akıyla başardık. Buradayız, burada var olmaya da devam edeceğiz. Eşimizi, çocuğumuzu bırakıp 24 saat görev yapıyoruz. Bu meslek sadece kadınlar için değil erkekler için de zor. Yangına giriyoruz, ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz, eve dönüp dönemeyeceğimiz bile belli değil. Ama tüm zorluklarına rağmen çok onurlu ve gururlu bir meslek" dedi.