"Bornova, sinek ve böcek istilasına uğrayacak"


AK Parti Bornova Grup Başkanvekili Fatih Taştan ve Grup Sözcüsü Sait Tatlı, Bornova’yı sağlık açısından zorlu bir yaz dönemi beklediğini söyledi

“Bornova, sinek ve böcek istilasına uğrayacak”

AK Parti Bornova Grup Başkanvekili Fatih Taştan ve Grup Sözcüsü Sait Tatlı, meclis grubu adına yaptıkları açıklamada, Bornova’yı bekleyen tehlikeye değindi.

AK Parti Bornova Grup Başkanvekili Fatih Taştan, meclis çalışmalarıyla ilgili yaptıkları çalışmaları kamuoyuna anlattı. Taştan, Bornova Belediye yönetiminin ilçenin ilaçlanmasıyla ilgili tutumunun Bornova için tehlike arz ettiğini anlattı. Taştan, son belediye meclisinde Bornova’da haşere, böcek, sinek türünün büyük sıkıntı yaratmaya başladığına değindiğini belirterek, “Bu konuda belediye meclisinde, ciddi anlamda sinek, böcek ve haşerenin büyük sorunlar yaratmaya başladığını belirttik. Ki şimdiden bu kadar sorun olduğuna göre ileride daha büyük sorunlar ortaya çıkacağını söyledik. Ya şu ana kadar doğru dürüst ilaçlama yapmadık. Ya şu ana kadar doğru dürüst ilaç kullanmadık, ilaçların kalitesi iyi değil. Ya da bu hizmeti doğru yerlere yapmadık. Olayın kaynağına inmedik. Bu görüşlerimizi aktarmamız üzerine Başkan Mustafa İduğ,  bürokrattan gelen yazıyı bize  okudu ve  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar ile ilaçların içindeki etken maddeler hayvanların yaşam hakkının korunması adına azaltılmıştır, ifadesini okudu” açıklamasını yaptı.

BÖCEĞE EVCİL HAYVAN MI DİYELİM?

Taştan, belediye yönetiminin bu tutumunun devam etmesi durumunda Bornova’nın bu yaz sinek, böcek istilasına uğrayacağını ifade ederek, “Peki Bornova halkı ne yapsın? Sinek, böcek, haşere, karafatma gibi türlere yeni bir ad mı versin? Bunlara evcil hayvan mı desin?” diye konuştu.

Özellikle böceklerin, lavra döneminde ilaçlama yapılmaması durumunda daha sonra yapılacak ilaçlamanın da hiçbir işe yaramayacağını söyleyen Taştan, “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız esnaf ziyaretlerinde, esnafımız mazgallardan böceklerin fırladığını söyledi. Daha Haziran başındayız. Eğer bu gerekçeyle müdahale edilmezse Bornova halkını zor günler bekliyor demektir” sözlerine yer verdi.

BAYRAMDA TEMİZLİK YAPILMADI

Temizlikle ilgili imza yetkisinin bayram tatili sonrası atandığını dile getiren Taştan, “Tüm bayram süresince temizlik işleriyle ilgili imza yetkisi olan hiç kimse yoktu Bornova’da. Tüm bayram temizlik yapılmadı. Bayram temizliği de hiç yapılmadı. Çünkü imza yetkisi olan kimse yok. Göreve geldiği gün itibarıyla herkes imza yetkisini aldı. Temizlikle ilgili bayramdan sonraki güne kadar kimseye imza yetkisi verilmedi. Dolayısıyla hiçbir bürokrat temizlikle alakalı talimat veremedi. Temizlikle alakalı işlem yaptıramadı. Pazartesi günü itibarıyla ataması yapıldı. Bayram öncesinde Bornova’nın hiçbir meydanı temizlenmedi. Bayram süresince de temizlik yapılmadı. Bütün belediyelerin geleneksel olarak yaptığı bayram temizliği bu bayramda yapılmadı” bilgisini aktardı.

PERSONEL ALIMI GARABETİ

Bornova Belediyesi’yle ilgili son günlerde kamuoyunun gündemine yansıyan personel çıkarılması ve alınması meselesine de değinen Taştan, belediye meclisinde bir soru önergesi vererek, “Göreve geldiğiniz günden bu yana kaç tane personelle yollarınız ayrıldı? Bunların kaç tanesi kendiliğinden ayrıldı? Kaç tane personelin görev yeri değiştirildi? Yine basından okuduğumuz kadarıyla, sizin görevden aldığınız, istifasını aldığınız veya işten çıkardığınız personelin yerine yine aynı nitelikte personelin alımı için ilana çıktığınızı öğrendik. Aynı özellikte personel alacaksanız, mevcut arkadaşların neden işine son verdiniz. O arkadaşlar yolsuzluğa, usulsüzlüğe bulaştılarsa, siz de bunu tespit ettinizse bu konuyla ilgili bir soruşturma başlattınız mı?” sorularını yönelttiğini kaydetti.

Taştan, Belediye Başkanı İduğ’un ilginç bir cevap verdiğini söyleyerek,  “Sayın İduğ’un  işten çıkardığı personelle tekrar görüşüp beğenirse tekrar onları işe alacağını söylemesi çok ilginçti. Çünkü 2 aylık deneme süresinde bu personeli tanımış olması gerekir” görüşünü aktardı.

Taştan, aynı nitelikte personel alımı için ilana çıkıldığını da hatırlatarak, “Madem aynı nitelikte personel alınacaktı, bu insanların ekmeğiyle neden oynandı?” sorusunu sordu.  Taştan, ayrıca işten çıkarılan personelin söylendiği gibi 11 değil, 40’ın üzerinde olduğunu da ifade etti.

ARAÇ KİRALAMA VE TEMİZLİK İHALESİ

AK Parti Grup Sözücüsü Sait Tatlı da,  temizlikle ilgili 36 aylık bir ihale yapılması konusuna değinerek, “Biz bu konunun komisyonda görüşülmesi gerektiğini ve meclis üyelerinin bu konuyu tartışarak bir katkı sunması gerektiğini belirttik. Başkan İduğ, araç satın almanın kimi yerde kiralamadan daha uygun olduğunu söyledi. Şimdi, ortaya konulan gerekçeye ve ihaleye bakalım. 36 aylık ihaleye çıkıyorsun, ihaleye onuncu ayda çıkılacak. Aynı ay içinde ihale tamamlansa KİK ve askı süreleri göz önüne alındığında 2020’nin başında bu iş başlayacak. Sonrasındaki üç yılda bu devam edecek. Zaten 2019 geride kalmış olacak, yaklaşık 4 yıl etti. Dördüncü yıldan sonra kalıyor bir sene. Bir senenin ilk gününde ihale için hazırlık yapsan bunun 4 ay öncesinden hazırlığını yapman gerek. Dört ay öyle gitti. Kalır 8 ay. İki ay ihale ve askı süresine gider, kalır 6 ay. Bu şekilde Bornova’nın bir hizmet görmesi mümkün değil” diye konuştu.

MECLİSİN İRADESİNE İPOTEK

Tatlı, Başkan İduğ’un belediyeye ait taşınmazların satışlarıyla ilgili tutumuna değinerek, “Biz AK Parti olarak belediyeye ait taşınmazların satışından elde edilen gelirin mutlaka bir yatırıma dönüşmesi şerhiyle kabul edeceğimizi belirtiyoruz. Bu paranın nereye harcanacağı konusunda da açıklama istiyoruz. Ancak, Sayın İduğ bu konuda bile, ‘irademe iporek koydurmam’ gibi bir sözle bize herhangi bir açıklama yapmadı” dedi.

Tatlı, Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ifade ettikleri muhalefet karşısında  sık sık “irade” deyip durduğunu da belirterek, “Biz de buna saygı duyuyoruz. Ancak, Sayın İduğ yüzde 57’yle seçilmiş bir belediye başkanıdır. Bornova Belediye Meclisi ise yüzde 95 bir oyla seçildi. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oyları toplamı yüzde 95 ediyor. Ama Sayın İduğ kafasına göre belediye meclisinin toplantı tarihini değiştirerek, kendisinden çok daha fazla temsil kabiliyeti olan meclis grubunun iradesine ipotek koymakta bir sıkıntı görmüyor.  Ama size ipotek koyulmasın diye sürekli bunu tekrar ediyor. Bu nasıl bir çelişki? Biz, son belediye meclisini pekala yaptırmayabilirdik. Ama, Bornova’ya hizmeti engeller bir tutumun bize atfedilmemesi adına mecliste yerimizi aldık” sözlerine yer verdi.