GÖZTEPE KRİTİK VİRAJDA !

Göz-Göz kurtuluş mücadelesini kazanırsa yaklaşık 80 milyon liralık gelirini de kurtaracak


GÖZTEPE KRİTİK VİRAJDA !

"Her şeyin bitti" denildiği bir dönemde önce lider Başakşehir'i deplasmanda, ardından ligin iddialı ekibi Antalyaspor'u evinde yenerek son üç maça düşme hattının hemen üstünde giren Göztepe oldukça kritik bir sürece girdi.

Düşme hattındaki Erzurumspor ile arasında sadece bir puanlık fark bulunan 33 puanlı Göztepe sezonu Sivas, Bursa (D) ve Ankaragücü maçlarıyla noktalayacak.

Bu üç maçtan en azından 5 puan alması gereken sarı-kırmızılılar süreci kazasız atlatıp önümüzdeki sezon da Süper Lig'de olmak istiyor.

Göztepe'nin Süper Lig'de kalmasının manevi değerinin yanı sıra maddi değerinin de büyük önemi var. 2019 yılının sonunda 20 bin 35 kişilik yeni stadına kavuşmanın hayallerini kuran Göz-Göz stadın bir an önce tamamlanması için de kaynak oluşturmak zorunda. Süper Lig'de kalmak demek, bir anlamda maddi açıdan da rahatlamak anlamına geliyor.

80 MİLYON LİRA

Süper Lig'de yer alan 18 takım toplamda 3.2 milyar lira alıyor. Kulüpler yayın geliri başta olmak üzere, performans, iddaa, reklam gibi birçok gelirden faydalanıyor.

Göztepe geçen sezon sadece yayın gelirlerinden 59.5 milyon lira, diğer kalemlerle birlikte 80 milyon lira kasasına koydu.

KADER BÖYLE İSTEDİ

Göztepe'nin 2013-2014 sezonunda kalesini koruyan Tolgahan Acar bu hafta eski takımına rakip olacak.

2013-2014 sezonunda sarı-kırmızılı ekibin formasını giyen ardından diğer İzmir temsilcisi Altınordu'da oynadıktan sonra üç sezon önce Sivasspor'a transfer olan Tolgahan, Göz-Göz'ün en kritik maçında eski takımına rakip olacak.

Sivasspor'da 2016-2017 sezonunda şampiyonluk yaşayıp takımının Süper Lig'e çıkmasında büyük katkı veren 32 yaşındaki Tolgahan bu sezon da Sivas ekibinde 24 maçta görev yaptı. Tolgahan'ın yedeği Ali Şaşal ise İzmir ekibi Altay altyapısından yetiştikten sonra üç sezon önce Sivasspor'a transfer olmuştu.

Son iki maçta Başakşehir'i 2-0, Antalyaspor'u 4-1 yenen Göztepe zorlu maçta gol serisini de sürdürmek istiyor.

EN BÜYÜK KOZLARI YİNE TARAFTAR

Son üç maçın 2'sini taraftarının önünde oynayacak olan Göztepe'nin kurtuluş yolundaki en büyük kozu yine taraftarları olacak. Yağmur çamur demeden, mesafe gözetmeden, nerede ve ne zaman olursa olsun Göztepe'yi her maçında destekleyen sarı-kırmızılılar Sivasspor maçı öncesinde seferberlik ilan etti.

Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak maçta tribünleri yine tıka basa dolduracak olan İzmir temsilcisi taraftarlarının desteğiyle mutlu sona ulaşmak istiyor.

Son Antalyaspor maçında yine tezahüratları ve tribün şovlarıyla maça damga vuran Göztepeli taraftarlar Sivasspor maçını da kazanıp maç sonunda futbolcularla birlikte "İsyan Marşı"nı okumak için sabırsızlanıyor.

Sivas maçının biletlerinin bugün 15.00'te satışa çıkacağı öğrenildi.