DÜZENLİ SPOR YAPARAK 31 KİLO VERDİ

Nurten Apaydın (45) doktorunun “kilo vermeniz şart” sözüyle başvurduğu Yeni Mahalle Hanımlar Lokalinde spor kursuna katılarak 6 ayda 31 kilo verdi. Sağlığına kavuştuğunu belirten Apaydın, sağlıklı beslenme ve sporla hedefine ulaştığını söyledi.


DÜZENLİ SPOR YAPARAK 31 KİLO VERDİ

Nefes darlığı, diyabet başlangıcı gibi hastalıkları nedeniyle zor günler geçiren, doktorunun “kilo vermeniz şart” uyarısı üzerine kilo vermeye karar veren 45 yaşındaki Nurten Apaydın, Yunusemre Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yeni Mahalle Hanımlar Lokalinde açılan spor kursuna kaydoldu. 106 kilo ile başladığı kursta spor ve diyetle 6 ayda 75 kiloya düşen Apaydın, spor ve sağlıklı beslenmeyle sağlık sorunlarından kurtuldu. Kiloluyken yapamadığı birçok aktiviteyi yapabildiğini anlatan Apaydın, artık yürürken nefes nefese kalmadığını ifade etti.

DOKTOR KİLO VER DEYİNCE…

Hedefinin 70 kiloya düşmek olduğunu kaydeden Nurten Apaydın zayıflama serüvenini şu sözlerle anlattı: “Sağlık sorunlarım nedeniyle doktora gitmiştim. Doktor kilo vermemin şart olduğunu söyledi. Bunun üzerine önce yürüyüşe başladım. Sonra buradaki spor kursuna kaydoldum. Tabi yememe de dikkat ederek sağlıklı beslendim. 106 kilodan 75 kiloya düştüm. 31 kilo hayatımdan çıktı, çok mutluyum. Gençleştiğimi hissediyorum. Daha hareketli oldum. Yapamadığım birçok şeyi artık yapıyorum”

YUNUSEMRE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

Bu zorlu süreçte en büyük destekçisinin spor hocası Zarife Tok olduğunu dile getiren Nurten Apaydın, bayanlara bu imkanı sağlayan Yunusemre Belediyesine teşekkür etti. Apaydın, “Spor hocamızın yönlendirmesi ve telkiniyle sağlıklı bir şekilde kilo verdim. Kendisinin üzerimde emeği büyük. Tabi öncelikle bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür diyorum” diye konuştu.

SAĞLIKLI YAŞAMANIN ANAHTARI SPOR

Spor hocası Zarife Tok ise sağlıklı beslenme ve sporla herkesin kilo verebileceğine dikkat çekerek, “Spor sadece kilo vermek için yapılmaz elbette. Sağlıklı yaşamın en önemli şartlarından biri. Nurten Hanım da kilosunun neden olduğu sağlık sorunlarından kurtulmak için bize başvurdu. Hedefimiz zayıflamaktı, izleyeceğimiz yolu birlikte belirledik ve sonuca çok güzel ulaştık. Birbirimizi anladık, dinledik. Elimizdeki imkanları kullanarak süreci başarıyla tamamladık diyebiliriz” dedi.