"GEREKTİĞİ ZAMAN BİR ADIM GERİ ÇEKİLMEYİ DE BİLMEK GEREKİR"

Eski AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Söz konusu olan partinin menfaatiyse gerektiği zaman bir adım geri çekilmeyi de bilmek gerekir." değerlendirmesinde bulundu. 


İki gün önce görevinden istifa eden Şengül, yaptığı açıklamada seçim öncesinde, "başarı hepimize, başarısızlık ise bana aittir" dediğini hatırlatarak, kendi iradesiyle istifa kararı aldığını belirtti.

Şengül, siyasette hiçbir makam ve koltuğun kimse için kalıcı olmadığını kaydederek, "Söz konusu olan partinin menfaatiyse gerektiği zaman bir adım geri çekilmeyi de bilmek gerekir."  ifadesini kullandı.

Siyasette samimiyetten uzak, sahte tevazu sahiplerinin hep olduğunu, olmaya da devam edeceğini anlatan Şengül, şöyle devam etti:

"Bazıları kendisini siyaset üstü görüp, siyasetin kendi etrafında döndüğünü zannediyor. 'Ben yoksam, hiçbir şey olmaz' düşüncesiyle hareket ederek, bu davaya ve milletimize en büyük zararı veriyor. Siyaseti tezgah kurmaktan ve ayak oyunlarından ibaret sanıyor. Ama hiç şüphe yok ki kendi başarısızlıklarını başkasının üzerine atarak örtmeye çalışanlara yeri geldiğinde teşkilatımız da milletimiz de hesabı sorar. Bu kişiler, birtakım planlarla ayakta durduğunu sanır ama farkında olmadan kendi sonunu hazırlar."