Uşak Üniversitesi'nde "Teknopark" toplantısı


Uşak Üniversitesi'nde

 Uşak Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği ile kurulan Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Uşak’ta yapılacak çalışmaları ile ilgili toplantısı yapıldı.
Uşak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş başkanlığında yapılan toplantıya,  Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Metin Gümüş, Genel Sekreter Vekili İbrahim Çalış, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UOKSB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Uşak Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Seronova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Alper ve Yediveren Bilişim İşletme Temsilcisi Şirket Müdürü Yunus Uslu katıldı.
Rektör Savaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Uşak Üniversitesi Teknopark binasının Bir Eylül Kampüsü ve UOSB’nin içinde yapılacağını belirtti.
Türkiye’de ayrı iki ilde bulunan yükseköğretim kurumu ortaklığında kurulan ilk teknopark özelliğine sahip projenin önemine değinen Savaş, şöyle konuştu:
"Şu an Afyonkarahisar’da teknopark mevcut. Uşak’ta bir teknopark alanımız yok. Ancak göreve geldiğim Aralık 2017 tarihinden itibaren bu konuda yoğun çalışmalarımız oldu. UOSB yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslar sonucu ve gerekli kaynak ve finansmanları da sağlayarak birinci teknopark binamız UOSB’nin içinde yapılacak. İkinci teknopark binamız ise üniversitemiz kampüsünde en kısa sürede yapılacak. Her iki teknoparkımızda girişimci ve sanayicilerimize hizmet vereceğiz. İlimizde ve bölgemizde yer alan firmalara ciddi katkılar, destek ve fayda sağlanacak."