Dijital dönüşüm hızına yetişilemiyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yazılı medya istatistiklerine göre 2018 yılında basılı yayın sayısında azalma yaşandığı görüldü. Raporda, 2018 yılında yayımlanan gazete ve dergilerin sayısı 2017'ye göre yüzde 2,6 azalarak 5 bin 962 oldu. Bu yayınların yüzde 58,7'sini ise dergiler oluşturdu.

Bununla birlikte, dünyadaki gelişmelere benzer olarak, Türkiye’de de dijital para, araçtan inmeden yakıt ödeme gibi uygulamalar başta olmak üzere, gelişmiş ödeme yöntemleri gün geçtikçe tüketiciler tarafından daha çok kullanılmaya başlandı. Union Ankara Dijital Ajans Başkanı İrfan Erkmen, “Diğer taraftan bu gelişimin sürdürülebilmesi için bazı alanlarda değişim yapılması gerekliliği doğdu. Lojistik hizmetlerinin e-ticaret müşteri deneyimine odaklanacak şekilde dönüştürülmesi, Kişisel Verilerin Korunması Kanun’una uygun hareket edildiğinin şeffaf bir şekilde ortaya konulması, kullanıcı deneyimlerini göz önüne alarak tüm dijital alanların revize edilmesi gibi konularda ileri seviyede gayret gösterilmesi gerekliliği gibi…” diyor.

İrfan Erkmen, “Genel olarak değerlendirildiğinde ise, dünya dijital satın alma alışkanlıkları konusunda her geçen gün ilerleme kaydetmektedir ve kullanıcılar da bu yaklaşıma ayak uydurmaktadır. Dünya ülkelerini analiz ettiğimizde ülke olarak biz de bu değişime hızlı ayak uyduranlar arasında yer alıyoruz. Dolayısı ile dünyanın dijitalleşme hızını ticari olarak da yakalayacağımızı öngörmek kaçınılmaz olur. Bu sebeple de ülke olarak, sektör olarak ve firma olarak dönüşüme hazır olmakta fayda olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.