Reklam
  • Reklam
Yüzde 30 zamma halayla karşılık verdiler

Yüzde 30 zamma halayla karşılık verdiler

Bayraklı Belediyesi, Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) ile toplu sözleşme imzalanarak sosyal denge tazminatına yüzde 30 oranında zam yapıldı.

16 Ocak 2018 - 11:42

Bayraklı Belediyesi, Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) ile toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre memur maaşlarına ek ödenen sosyal denge tazminatına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Memurlar; zammı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile birlikte davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

Bayraklı Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleşen törene Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, sendika yöneticileri ve belediyede çalışan memurlar katıldı. Yaptığı konuşmada, “Kuruluşunun ikinci ayında memurlarıyla sendika sözleşmesi yapan bir belediyeyiz. Sendikasız çalışanımız yok. Memurlarımıza yaptığımız zamlara sayıştay denetçileri karşı çıkıyor. Sayıştay, ‘memura bu kadar para verme. Fazla paraya ihtiyaçları yok’ diyor. Ülkenin gelir dağılımı çok bozuldu. Bir tarafta yüzde 10 Belçika, İsviçre standartlarında yaşıyor. Geri kalanın durumu ortada! Biz bulunduğumuz kurumlar içerisinde hayatımızı sürdürebilmek için dünya görüşümüz doğrultusunda sizlere iyi ücretler vermeye çalışıyoruz. İyi koşullar yaratmaya çalışıyoruz" diyen Hasan Karabağ, ‘Mutsuz insanların çalıştığı bir belediyede mutsuz sonuçlar olur’ diye düşündüğünü belirterek "Belediye başkanı sevilmiyorsa o çalışanlar onu her zaman seçimlerde mağlubiyete götürür” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLER DEVASA GÜÇ

Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, “İller bankasından gelen payların yüzde 40’ı Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. Büyükşehirler devasa güç haline geldi. Çalışanlara verilen parayla kurumlar batmaz. Belediyeler hiç batmaz. Bunun için yapılan ihalelere bakın. İhalelerdeki kâr oranlarına bakın. Ben bu ücretlerin de yeterli olduğunu düşünmüyorum” dedi.     

SÖZLEŞMELERDEN HEP MUTLU AYRILDIK

Tüm Yerel Sen 2 No’lu şube başkanı Taner Yiğit Güler ise, “Bayraklı Belediyesi’nde iki yıldır yetkili sendika durumundayız. Bu bizim ikinci toplu sözleşmemiz. Bayraklı Belediyesi’ndeki toplu sözleşmelerde sendika olarak hep mutlu ayrıldık. Sağ olsun belediye başkanımız bu dönemde de CHP’li belediyeler içerisinde en yüksek oranda toplu sözleşmeye imza atarak bizleri mutlu etti. Belediyelerdeki toplu sözleşmeleriniz kalktığı takdirde alacağınız maaş 2 bin 700 lira. Sayıştay kıskaçlarının arasında CHP’li belediyeler bir mücadele veriyor. Biz belediye başkanlarımıza bu mücadelede destek olmak zorundayız. Enflasyonun yüzde 11 olduğu yerde Bayraklı Belediyesi'nde yüzde 30 artış sağlanmış ayrıca devletin verdiği memur maaş taban aylığı zam oranında bu dönemde sözleşmeye girmiş durumda. Hepimize hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, memurlarla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek