Reklam
  • Reklam
Yücel’den Şengül’e cevap

Yücel'den Şengül'e cevap

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den cevap geldi.Yücel, Aydın Şengül’ün açıklamalarını ilk okuduğunda, AKP il başkanının bu sözleri söylemiş olabileceğine inanamadığını belirterek, “ Bir müddet Sayın il başkanından bir düzeltme bekledim. Özellikle Yargının CHP’nin kontrolünde olduğu iddialarını gerçekten inanarak mı söyledi? açıkçası merak ediyorum” dedi.

10 Mart 2018 - 15:16 - Güncelleme: 10 Mart 2018 - 15:26

AK Parti  İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün Cumhuriyet Halk Partisini, İzmir Sivil Toplum Kuruluşlarını  ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu suçlayan sözlerine, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den cevap geldi. Yücel, "Sayın Aydın Şengül’ün partimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef alan, İzmir’in STK’larına ayar veren,   “Acaba AKP İzmir İl Başkanı Aydın beyle aynı ülkede mi yaşıyoruz? “sorusunu sorduran açıklamaları karşısında, uzun uzun cevap vermeye gerek yok kanaatindeyim. Özellikle, Yargının CHP’nin kontrolünde olduğu iddiaları gerçeklikten kopuktur.  Sayın il başkanı bu sözleri gerçekten inanarak mı söyledi?  açıkçası merak ediyorum. Bu sözleri ilk okuduğumda, bir müddet Sayın il başkanından bir düzeltme bekledim ama bir düzeltme gelmedi. Şimdi sormak gerekiyor, FETÖ terör örgütüne üye oldukları için tutuklanmış veya yurt dışına kaçmış hakimleri ve savcıları yargının tamda göbeğine kim yerleştirdi? Yargıyı FETÖ’ye kim teslim etti? 15 Temmuz sonrası yeni gelen hakimleri kim atadı? Sayın Şengül bu soruların cevabını herhalde biliyordur. Ülkede sürekli kendi yargısını oluşturmak, hukuk sistemine kendi adamını yerleştirmek, hakimlere ve savcılara baskı uygulamak, mahkemelerden kendi istediği kararlar çıkmayınca mahkeme heyetleri değiştirmek CHP’nin yapacağı iş değildir. Bu işi kim yaptı, kim hukuk sistemimizi işlemez, adaletsiz ve yandaş hale getirmeye çalıştı, cevabını İzmirlilere bırakıyorum. Kaldı ki,  Sayın Şengül’ün de bildiği gibi yargıda atamalar ve değişiklikler hükümetin kontrolündedir. Zaten bu kontrol CHP’de olsaydı Türkiye’de bağımsız bir yargı olurdu. Tüm hakimlerimiz ve savcılarımız hiç bir etki ve baskı altında kalmadan özgürce, yalnız ve yalnız yasaya, hukuka ve vicdani kanaatlerine göre karar verirlerdi. Yani Türkiye’de tam anlamıyla adalet ve demokrasi olurdu" dedi. 

İZMİR İDEOLOJİKTİR

Deniz Yücel, AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün İzmir’in Sivil Toplu Kuruluşlarına yönelik söylediği ‘ideolojiksiniz, ön yargılısınız, sert tavır koyarım’ sözlerine de değinerek “ Sayın başkan yeni seçilmişken İzmir’de herkese fırça atar gibi, ayar verir gibi eleştiriler yapması kendisinin ve AKP’nin tercihidir. Ancak söylediği şey doğrudur.  Üstelik sadece İzmir’in meslek odaları, meslek birlikleri ve dernekleri değil, İzmir’in tamamı ideolojiktir. İzmir’in ideolojisi Atatürkçülüktür, demokrasidir, özgürlük ve eşitliktir. Biz İzmir kültürünü özümsemiş olanlar, buna İzmir duruşu, İzmir tavrı diyoruz. Ve bu duruş partiler üstü bir ideolojiyi temsil eder. Biz CHP İzmir olarak bu duruşu sergileyen tüm STK’larımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

İZMİR BİZDEN HİZMET VE UYUMLU ÇALIŞMAMIZI BEKLİYOR

Aydın Şengül’ün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef alan sözleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir il başkanı Yücel “ Sayın Şengül siyaset yapıyor. Elbette CHP’li belediyelerimize karşı eleştiride bulunacaktır. Şu ana kadar kayda değer bir eleştiri duyamadık. Eksiğimiz, hatamız olduğu yerde Sayın il başkanı da bunu ifade ederse, bu eleştirilerinden faydalanırız.  Ama şu çok önemli, biz ve Aziz bey İzmir için birlikte çalışalım diye bir el uzatmışken, daha ilk adımda bu girişimlerimizi samimiyetsizlik olarak ifade etmek, bunun üzerinden yeni bir tartışma ve gerginlik yaşatmaya çalışmak İzmir’e fayda sağlamaz. İzmir bizden hizmet ve uyum içinde çalışmamızı bekliyor. CHP olarak bu isteğin gereğini yapıyoruz.  Umuyorum ki Sayın Şengül’de bizimle aynı fikirdedir” dedi

İZMİRLİ'NİN GÖNLÜNE GİRMEK LAZIM

 Yücel,  mevkidaşı Şengül'ün CHP'nin İzmir'de oy devşirdiği iddialarına da hatırlatarak "Biz AKP'li yöneticilere bir türlü anlatamıyoruz. İzmirliyi korkutarak, tehdit ederek veya kandırarak oy alamazsınız. Hele oy devşirmek mümkün değildir.  AKP İzmir'i yine anlamıyor, İzmirliyi hala tanımıyor. İzmir'de seçmenin gönlüne girmeden, aklına yatmadan, umut olmadan oy almanız mümkün değildir. Bunun için hizmet etmelisiniz, üretmelisiniz, İzmir ile aynı ideolojiye sahip olmalısınız.  Yani OHAL'den nemalanarak, vatandaşı yoksullaştırarak, dönemine göre Atatürkçü olarak İzmir'den oy almak mümkün değildir. Bu sadece AKP için değil, bu yanlışa düşecek tüm partiler için geçerlidir" dedi.

 Yücel CHP'li belediyelerin seçime 6 ay kala çalışmaya başladığı iddialarınınsa,  tüm dünyanın takdir ettiği hizmetler, ilçelerden büyükşehir'e kadar İzmir'e kazandırılan projeler ortadayken, bu söylemin siyasi polemikten öteye gitmeyeceğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek