Reklam
  • Reklam
YSK İSTANBUL KARARI İÇİN TOPLANACAK

YSK İSTANBUL KARARI İÇİN TOPLANACAK

Tüm gözler Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çevrildi. YSK'nın 31 Mart seçimlerindeki İstanbul ile ilgili kritik karar için bugün saat 14.30'da toplanması bekleniyor. Piyasaların da kilitlendiği kararın yarın da Çarşamba gününe de kalabileceği konuşuluyor.

06 Mayıs 2019 - 10:42

İstanbul’da seçimlerin yenilenip yenilenmeyeceğine ilişkin kararın bu hafta açıklanması bekleniyor. İktidar, “Seçim yenilensin millet karar versin” derken muhalefet, yeni bir seçime gerek olmadığı görüşünde.

YSK BUGÜN TOPLANIYOR

Son sözü söyleyecek olan YSK, bugün saat 14.30’da olağanüstü itirazları değerlendirmek için toplanacak. Hazırlanan dosyalar bugün kurul üyelerinin önünde olacak. İddialar, son kez değerlendirilecek ve karar aşamasına geçilecek. YSK nihai kararı 11 üyenin salt çoğunluğuyla alacak.

SALI YA DA ÇARŞAMBA

Kurulun yarın ya da Çarşamba günü nihai kararını vermesi bekleniyor.

“YSK’NIN VERECEĞİ KARAR BAĞLAYICIDIR”

AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım, teravih namazını dün akşam Tuzla Aydınlı Mahallesi’ndeki Şehit Ömer Öner Camisi’nde kıldı. İstanbul’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturnın, “YSK’nın kararını etkileyip etkilemeyeceğine” yönelik soruya Yıldırım “YSK’nın kararını neyin etkileyeceği, neyin etkilemeyeceğinin değerlendirilmesi bizim işimiz değil. Seçimden hemen sonra partimiz konuyla ilgili tespitlerini, delillerini YSK’ya teslim etti. Zannediyorum onunla ilgili yapılan bütün çalışmalar da tamamlandı. Yarından itibaren bir karar verilmiş olacak. Başından beri söylediğimiz gibi YSK’nın verdiği karar, beğenelim beğenmeyelim bağlayıcıdır. Bu süreç içerisinde YSK’ya yönelik orada görev yapan hakimlere yönelik acımasız eleştirileri de doğru bulmuyorum. Hakimin kararı kanunlardır. Tehditlerle karar değiştirmez. Önündeki kanuna göre kararını verir. Verilecek karar da herkes için bağlayıcıdır. Hayırlısı olsun.” diye yanıt verdi.

Yıldırım, “Genel Başkan Yardımcınız ‘Tekrar seçim olursa adaylar değişmez.’ demişti.” bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? sorusunu ise “YSK’nın kararı henüz belli değil. Dolayısıyla varsayımlarla bir aday üzerinde konuşmak bu aşamada doğru değil.” yanıtını verdi. “Kulislerde dolaşan bilgiye göre yeniden seçim kararı verilirse adaylıktan çekileceğiniz, Devlet Bahçeli’nin, Cumhur İttifakı’nın Süleyman Soylu’yu bu konuda destekleyeceği konuşuluyor” yorumu üzerine ise Yıldırım, “Az önce söylediğim bu soru için de geçerli. Ortada bir karar yokken şahsımla ilgili böyle bir değerlendirmeyi doğru bulmam.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı