Reklam
  • Reklam
YSK BAŞKANI’ NDAN TARTIŞMALAR ÜZERİNE AÇIKLAMA

YSK BAŞKANI' NDAN TARTIŞMALAR ÜZERİNE AÇIKLAMA

YSK Başkanı Sadi Güven, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güven, bazı seçmenlerin YSK'da kaydını bulamadığına yönelik iddialara yanıt verdi; bugün öğleden sonra kurulun internet sitesinden bu bilgilere ulaşılabileceğini söyledi.

15 Mayıs 2019 - 10:40

Güven’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Biz bugün itibariyle tüm siyasi partilerimizle; bizim seçmen kütüğünün siyasi partilerle bilgi paylaştığı sistem üzerinden paylaştık.Vatandaşlarımız da bugün öğleden sonra kendileri sorgulayabilecekleri gibi; hangi sandıkta nerede oy kullanacaklarını görme imkanına sahip olacaklar.Sadece sandık kurulları değişecek. Onun dışında bir değişiklik olmayacak. 31 Mart seçimlerindeki şartlarla seçime gidilecek.

Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili 5 gün önce 18 Haziran’da aynı listelerde, değişiklik yapmadan yanına oy kullanamaz işareti düşülecek.Seçmen sayılarında değişiklik olmayacak, onlar silinmeyecek, sadece sistem ‘oy kullanamaz’ şerhini düşecek.

Bugüne kadar yapmış oldukları sorgulamada bulamazlar. Sistem şöyle işliyor. Türkiye’de kim seçmen ise; o an itibariyle seçmen listeleri yayınlanıyor. Kendini bulamayan vatandaşlarımız, adres değişikliği olup da İstanbul dışına giden, listeden düşen seçmenlerdir.23 Haziran’da yapacağımız seçim, 31 Mart’takinin yenilenmesidir, tekrarıdır. 31 Mart’ta kim oy kullanma hakkına sahip ise, 23 Haziran’da aynı şahıslar oy kullanacaklardır. Siyasi partilerle de biz bunu paylaştık. Siyasi partiler de 31 Mart listesi ve seçmen listesiyle karşılaştırma imkanına sahip olacaklar.

GEREKÇELİ KARAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sadi Güven, YSK’nın İstanbul seçimlerine yönelik verdiği ‘yenileme kararı’na ilişkin gerekçeli kararının henüz yayınlanmamış olmasına ilişkin soruya ise  “Arkadaşlarımızı çalışıyor karar bittiğinde paylaşacağız” yanıtını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti