Reklam
  • Reklam
Yerli Robocoplar göreve hazır

Yerli Robocoplar göreve hazır

31 Mayıs 2018 - 17:40

ASELSAN'ın Mehmetçik için geliştirdiği arazide yürüme, koşma, tırmanma ve sıçrama gibi fiziksel performansını yükselten, ağır teçhizat taşımayı kolaylaştırarak yorgunluğa karşı direncini artıran ASYA kullanıma hazır.

ASYA (Askeri Yürüyüş Asistanı) tüm testleri başarıyla tamamladı. Göreve hazır hale gelen ASYA, özellikle Özel Kuvvetler personeli  olmak üzere piyade ve jandarmanın arazide tam teçhizatlı görevlerde hareket kabiliyetini üst düzeye tırmandıracak. Ergonomik ve sessiz bir sistem olan, mühendisler tarafından performans geliştirme çalışmaları da devam eden ASYA sayesinde sakatlanmalar azalırken, askerin yorgunluğa karşı direnci artacak.

YER ÇEKİMİ KUVVETİNİ AZALTIYOR

ASELSAN yetkilileri üniversitelerin de desteğiyle milli imkân ve kabiliyetlerle geliştirilen ASYA'nın, hafifliği ve yüksek dayanımı ile zorlu koşullarda görev alacağı belirtildi. Savunma uzmanları 'Exoskeleton' olarak anılan benzeri giyilebilir ürünlerin yer çekiminin bacak ve ayak kasları ile eklemlere uyguladığı çekim kuvvetini azalttığını belirtiyor. Piyade savaşının ve arazi çatışmalarının geleceği olarak tanıtılan 'Exoskeleton'lar konusunda bir çok ülke ve çok uluslu şirket çalışıyor. Pentagon'un Ar-Ge birimi olarak bilinen Amerika'nın ileri teknoloji savunma projelerini yürüten DARPA da ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı için Exoskeletonlar geliştiriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek