Reklam
  • Reklam
YEREL SEÇİMLERDE ADAY OLACAK İSİMLER..

YEREL SEÇİMLERDE ADAY OLACAK İSİMLER..

CHP'de Mart 2019'daki yerel seçim için aday belirleme süreci devam ederken, pek çok isim netleşmeye başladı. Mevcut pek çok belediye başkanıyla yola devam edileceği belirtilirken, CHP’nin 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin de ön seçim olması durumunda İstanbul’da adaylığa sıcak baktığı belirtiliyor.

22 Ekim 2018 - 11:34

CHP’de 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak aday adaylığı başvuruları bir hafta uzatılırken, kulislerde pek çok isim konuşuluyor. Mevcut pek çok belediye başkanıyla yola devam edileceği ifade edilirken; İstanbul, İzmir ve Ankara gibi tartışmalı pek çok kentte adayların açıklanmasının aralık ayında olabileceği konuşuluyor. CHP’nin 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin de ön seçim olması durumunda İstanbul’da adaylığa sıcak baktığı belirtiliyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre aday adaylığı başvurularının 26 Ekim’e uzatılmasına karşın 24 Ekim’de yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında ilk adayların belirlenmesi bekleniyor. Kulislerde yola devam etme eğilimi öne çıkan bazı CHP’li belediye başkanlarının isimlerinin de erkenden açıklanabileceği kaydediliyor. PM toplantısında yaklaşık 200 adayın belirleneceği konuşulurken, söz konusu adayların daha çok ilçe belediyeleri ve üzerinde tam mutabakat sağlanan isimlerden oluşacağı da vurgulanıyor.

İZMİR'DE VEKİL İSİMLER ÖNE ÇIKTI

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama BelediyeBaşkanı Mehmet Gönenç, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un isimleri büyükşehir için konuşuluyor. Aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasında Musa Çam ve Canan Arıtman gibi eski milletvekilleri dikkat çekti. CHP’li vekiller Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır’ın isimleri dillendiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı