Reklam
  • Reklam
YEREL SEÇİMDE CUMHUR İTTİFAKI

YEREL SEÇİMDE CUMHUR İTTİFAKI

05 Şubat 2019 - 14:08

YEREL SEÇİMDE CUMHUR İTTİFAKI

AK Parti ve MHP bütünleşip tek bir parti haline gelmiyor. İki ayrı parti. Ama Türkiye'nin temel meselelerinde geçmişte gerçekten son derece düzgün bir şekilde hareket edildi. Sayın Bahçeli milli meselelerle AK Parti hükümetine destek verdi. Bazı yerlerde ortak kampanyalar olacak. Her iki taraf da bu ittifakın ruhuna uygun hareket etmeyi özenli bir şekilde koruyor takip ediyoruz. Mesele Türkiye'nin birliğini koruma meselesi. MHP'li adayı AK Parti adayı gibi destekleyeceğiz.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Temel meselelerimizden biri enflasyonla mücadele. Üretimi dengeleyecek sürece girildi. Yıl sonu itibariyle 5-5,5 lira seviyesine döviz getirildi.

''İŞİN ZOR KISMI GERİDE KALDI''

Bir kısmı fırsatçıların fiyatlara yansıttığı rakamlardır. Bakanlığın da fırsatçılar kısmının üstüne gitmesi lazım. İşin zor kısmı geride kaldı. Milli Savunma Bakanlığı çalışıyor. Uzman askerlerimizin yetiştirilmesi lazım. Orduyu uzman asker yapısına çevireceğiz.

SINIRA GÜVENLİ BÖLGE NASIL OLACAK?

Esas terör örgütleri kimin kontrolünde olacak? Ortadoğu'da bir oyun oynanıyor. Bazı ülkeler bölgeyi terör örgütleri ile dizayn ediyor. Vekalet savaşları dediğimiz zaman bazıları bundan rahatsız olmuştu. DEAŞ geldi 80 bin kişiye kadar militan sayısı ulaştı. Kim verdi bunlara silahları lojistik desteği kim sağladı? Ortadoğu ile ilgili hesabı olan ülkelerin şu kararı vermesi lazım terör örgütlerinin hepsi insanlık düşmanıdır. Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğü için politikamızı geliştiriyoruz. Suriye'de demokrasi için teröre destek verilmemeli. Suriye'deki durum önce Türkiye'yi etkiler. Bu konu kirli bir pazarlık haline getirilmemeli. Türkiye düşmanları bölgeyi kontrol edemez. Kimse iki yüzlü davranmasın.

VENEZUELA'DA MADURO'NUN ERKEN SEÇİM HAMLESİ

Halk tarafından seçilmiş bir devlet başkanıdır. Maduro'nun arkasında durmak durumundayız. Venezuela halkı kimi seçecekse ona kendisi karar versin. Halk seçti biz de bunun arkasındayız. Her ülkede bizim adamlarımız olsun istiyorlar. Türkiye'de bile 12 Eylül darbesinin Amerika tarafından desteklendiğini biliyoruz. Buna bir son vermek lazım. Demokrasinin kilidi anahtarı sandıktır. Sandıktan çıkan isme saygı duymalıyız.''

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti