Reklam
  • Reklam
YENİ YIL MÜJDELERİ ŞAŞIRTTI !

YENİ YIL MÜJDELERİ ŞAŞIRTTI !

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yılın son grup toplantısında 2019 müjdelerini paylaştı. Asgari ücretin net 2 bin 20 lira yapıldığını açıklayan Erdoğan, konutlardaki elektrik ve doğalgaz fiyatlarında da yüzde 10’luk indirime gidileceğini açıkladı

26 Aralık 2018 - 09:49

AK Parti'nin 2018 yılındaki son grup toplantısı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında yeni yıl müjdelerini Türkiye ile paylaştı.

Son dönemde bazı sıkıntılar yaşandığını ama hepsinin aşılabileceğini söyleyen Başkan Erdoğan, "Önümüzdeki yıl satın alma paritesine göre, dünyanın 13'üncü büyük ekonomisi olmaktan bir sıra yükselişle 12'nciliğe yükseleceğiz. 2019 ve 2020'de ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek. Kadın, genç ve engelli istihdamındaki teşvik süresini 12 aydan 18 aya çıkardık.

İmalat sanayinde yatırım teşvik belgesi şartı aranmaksızın 2019 yılı boyunca; araştırma geliştirme faaliyetlerinde ise süre sınırı olmaksızın yeni makine ve teçhizat alımlarında KDV alınmayacak" açıklamalarını yaptı.

HEM İNDİRİM HEM DESTEK

Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Aynı şekilde konutlarda ve küçükorta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz. Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz. Halen 51 ilimizde ve 2 ilçemizde işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018 yılında 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 ay boyunca vereceğiz" dedi.

BÖYLE MUHALEFET OLMAZ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2019 için asgari ücreti net 2 bin 20 lira olarak açıkladığını kaydeden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Yüzde 26'nın üzerinde bir yükseliş, bunu Bay Kemal'in çok iyi bilmesi lazım ama anlamaz, asgari ücretin net 417 lira arttığını gösteriyor. Gerek komisyonlardaki gerekse Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde şu hakikati bir kez daha görme imkanı elde ettik, Meclis'teki ana muhalefet koltuğu münhal durumdadır. Böyle bir ana muhalefet olmaz. Bunların o edep, adaptan yoksun, kavgacı ruhuyla muhalefet olmaz. Bunlar kalkıp da kabinemizin Milli Savunma Bakanı'na bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersi tabii ki yargıda vermek durumundayız, vereceğiz de. Çünkü bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, sonra ceza" ifadelerini kullandı.

'FİKİR YOK HAKARET VAR'

"Bütçe üzerinde söz alan CHP yöneticilerinin bütçe ile ilgili dişe dokunur tek bir söz ve fikri olmadığını söyleyen Erdoğan, "Onun yerine bol hakaret, hamaset, yalan, iftira, manipülasyon var. Biri, 52 vatandaşımızın hayatına mal olan 6-8 Ekim olaylarını kışkırtan şahsın gönüllü avukatlığına soyunuyor. Bununla da kalmıyor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin art niyetli kararını gündeme taşıyarak Türk mahkemelerine, hakim ve savcılarına saldırıyor. Siz değil misiniz çocukların, kadınların, yaşlı insanların katilleri? Siz değil misiniz öğretmenlerimizi dağa kaçıranlar?" açıklamasını yaptı. İşte bu CHP, bu örgütün yanında yer alıyor. Bu CHP, onlarla omuz omuza yürüyor. Bu durum karşısında sadece, Allah CHP seçmenine sabır versin diyorum" açıklamasını yaptı.

İSTANBUL ADAYI CUMARTESİ AÇIKLANACAK

Başkan Erdoğan, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için istifasıyla ilgili soru üzerine Erdoğan, "Meclis başkanımızın adaylığı noktasında istifa nereden çıktı? Öyle bir şey var mı? İstifaya gerek yok. Milletvekilliği süreci bir belediye başkanı seçilinceye kadar aynen devam eder, Meclis Başkanlığı'nda da durum aynıdır. Seçildiği zaman istifası gerekir. Ondan önce istifaya gerek yok" diyerek devam etti.

İstanbul adayının 29 Aralık Cumartesi günü açıklanacağını söyleyen Erdoğan, "Şu ana kadar 74 büyükşehir veya il belediye başkanımızın ismini ilan ettik. Hedefimiz Ocak ayının ortasına kadar bu süreci büyük oranda tamamlayıp, manifestomuzu milletimizle paylaşmaktır" dedi.

PUTİN'İ ZİYARET EDECEK

Başkan Erdoğan, bir soru üzerine, bir heyetin Moskova'yı ziyaret edeceğini aktardı. Daha sonra da kendisinin bu ülkeye gideceğini kaydeden Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşmesi olacağını belirtti. Grup toplantısında terörle mücadeleyle ilgili bir müjde sinyali de veren Tayyip Erdoğan, "Bir gece ansızın gelebiliriz diyorum. Bu sürpriz değil mi? Bu bağıra çağıra olmaz ki yarın geliyoruz, hazırlanın denir mi? Terörle mücadelede her an her zaman sürpriz olarak bunlar yapılır" sözlerine son verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı