Reklam
  • Reklam
YENİ KABİNEDE BÜYÜK SIR!!

YENİ KABİNEDE BÜYÜK SIR!!

Mahmut Övür bugünkü köşesini yeni kabine hakkındaki önemli detaylara ayırdı. Berat Albayrak ile birlikte meclisten 4 bakanın kabinede yer almasının son döneme damgasını vuran kararlı siyasetin devamı anlamına geldiğine vurgu yapan Mahmut Övür “Hulusi Akar adının kabinede yer alması, muhalefet yapmayı düşmanlık olarak görenler hariç herkes tarafından memnuniyetle karşılandı.” Diyor

12 Temmuz 2018 - 10:54

MAHMUT ÖVÜR'ÜN YAZISINDAN BAŞLIKLAR

Şimdilik birkaç temel değişimin altını çizelim. Devletin ana omurgasını oluşturan Adalet Bakanlığı'nda Abdulhamit Gül'ün, Dışişleri Bakanlığı'nda Mevlüt Çavuşoğlu'nun, İçişleri Bakanlığı'nda Süleyman Soylu'nun, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Berat Albayrak'ın yeniden görevlendirilmesi, son döneme damgasını vuran kararlı siyasetin süreceği anlamına geliyor.

Diğer 12 bakanlığa, 12 yeni ismin getirilmesi de hizmette liyakat, siyasette ise devrimci dönüşümün işaretiydi. Bu devrimci dönüşüm tüm partiler için yol göstericiydi. Özellikle de AK Parti için... Çünkü başta AK Parti olmak üzere siyaset dar alana sıkışmaya, içe kapanmaya başlamış, partiler oy aldığı sosyolojiyi yansıtmayan kadrolarca yönetilir olmuştu. Hatta partiler, çeşitlilikten uzaklaşmış, yeni isimleri etkin görevlere getirmekten korkar hale gelmişti.

İşte farklı sosyolojilerden oluşan bu yeni kabine, sıkışan siyasete yol açıyor ve geleceğin siyasetinin ne yönde farklılaşacağına işaret ediyordu. İşin bu yanını önümüzdeki günlerde daha çok tartışacağız. Gelelim listedeki bir başka temel değişime... Yeni kabine listesinde uzun yıllar sonra ilk kez bir genelkurmay başkanı Savunma Bakanı oldu. Bu, vesayet sisteminin tarih olması ve siyasetin normalleşmesi açısından bir dönüm noktasıydı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti