Reklam
  • Reklam
CHP'de satranç oyunu
Rıdvan AKGÜN

Rıdvan AKGÜN

CHP'de satranç oyunu

06 Mayıs 2017 - 17:56

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Selin Sayek BÖKE, Fikri SAĞLAR, Muharrem İNCE’den sonra genel başkanlık koltuğu için stratejik hamlesini gerçekleştirdi.

6 Mayıs Cumartesi (Bugün) Selin Sayek BÖKE’nin yaptığı açıklamada, "CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum." Derken aslında zaman harcamadan diğer adayların adaylığı şekillenmeden “Bende bu yarışta varım” dedi.

Böke, "Katılımcı demokrasiye, sosyal demokrasinin evrensel prensiplerine inanan ve Türkiye'nin özgürlükçü demokrasiye kavuşmasının yolunun bu değerlerden geçtiğini düşünen bir siyasetçi olarak, gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum" diye konuştu.

Yapılan açıklamayı 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandum sürecinin 20 gün sonrasında netleştiren BÖKE, kendi iradesi veya destek alabileceği ve kendisinin İzmir’den kontenjan adayı olarak Kılıçdaroğlu’nun önüne  süren iradenin tavsiyeleri ve hedefleri doğrultusunda aldığını düşünmeden geçmek siyasi gelişmelere haksızlık olur inancındayım.

CHP’nin bir üst akıl tarafından yönetildiği vurgusuna mevcut parti kurmaylarının daha fazla dayanamadığı ve Kılıçdaroğlu’nu Baykal sonrasında Partinin başına gelmesinin alt yapısını sağlayan gizli elin Kılıçdaroğlu iktidarına başarısızlıktan dolayı son verilmesi ve partiyi gerçek Cumhuriyet Halk Partililere teslim edilme korkusuyla startejik bir hamle yaparak daha önceden defalarca CHP Genel başkanlığı için ismi geçen ve kamuoyunun daha yakından tanıması için CHP Parti Sözcülüğü görevi verilen Sayek Böke’yi devreye sokup parti içerisinde yeni bir lider arayışına son noktayı koymayı düşünmüşlerdir.

Sayek BÖKE, CHP Genel Başkanlığına adaylığını koyacak, Fikri SAĞLAR ve Muharrem İNCE’den daha şanslı bir şekilde Genel Başkanlık yarışını kazanacak diye düşünen kesimin evdeki hesabı çarşıda tutacak mı önümüzdeki saatlerde veya günlerde göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar