Reklam
  • Reklam
Saadet Zinciri İzmir'i ÇarptI
Recai Üstün

Recai Üstün

Finans Mentörü

Saadet Zinciri İzmir'i ÇarptI

13 Temmuz 2017 - 19:21

İzmir'de kurulan ve üyelerine yüksek kazanç vadeden yeni bir saadet zinciri hortladı. Gazete haberlerine göre izmir de lüks bir rezidansta faaliyete geçen bir şirket, internet üzerinden reklam kredisi sattığını söyleyerek yaklaşık 30.000 üyeden topladığı milyonlarca lira ile kayıplara karışmış.

 

İsim farklı, metot hep aynı...

Piramit satış sistemine dayalı ve yüksek kar vaadi ile üyelerden para toplayan firma, geçmişte yine izmir de binlerce kişinin canını yakan Titan saadet zincirini akla getirdi. 

 

Bu kadar insan niye aldandı?

İnternetten kolay para kazanmayı vaat eden binlerce reklam var. İnternet üzerinden satışlarda patlama oldu. Özellikle internet kullanımının artması ile artık daha çok insan internetten alış veriş yapmakta Ve bu nedenle internet reklamcılığı neredeyse TV ve Gazete reklamlarını geçen cirolar yapmakta. Sektörde bu potansiyeli gören art niyetli kişiler, bu fırsatı kazanca çevirecek ve internetten reklam satın alarak yıllık nerdeyse %52 lik kazanç vaat ederek 30.000 kişiden para toplamışlar.

İzmir'in en lüks rezidansında lüks ofisinde gösterişli reklamlarla Ve yüksek kazanç vaadi ile binlerce kişi kandırılmış maalesef.

 

Hayal mi? Gerçek mi? 

Ülkemizde tasarruf oranları çok düşük. Para kazanmak zor ve zahmetli bir iş. Ancak Paranın maliyeti ve faiz getirileri aşağı yukarı belli. Mevduatın Yıllık ortalama faiz getirisi %11, kredinin maliyeti ise %15 seviyelerinde.

İstanbul Borsasında işlem gören şirketlere veya  Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşuna bile baksanız yıllık kar oranları yıllık %15-20 yi geçmez. Yani anlayacağınız saadet zincirinin vaat ettiği yüzde 52 kazanç GERÇEKTEN BİR HAYAL..

 

Halkımız bir bilene danışmalı...

Ekonominin kuralları belli. Kazanmak için önce tasarruf etmeli sonra yatırım yapmalıyız. Devletimiz halkımızın tasarruflarını artırmak için bir çok finans enstrümanını hayata soktu. Bireysel Emeklilik Sistemi, Konut Yardımı, Çeyiz Hesabı bunlardan bazıları. Ayrıca yüksek risk nedeniyle son olarak Foreks işlemlerine sınırlama  getirdi. O halde halkımız yasal alanlara yatırım yapmalı, hayallerin peşinden gitmemeli ve mutlaka bir Finans Danışmanından destek almalıdır.

 

Son söz...

Devletimiz ne yaparsa yapsın dolandırıcılar mutlaka yeni yöntemler bularak, dolandırmaya çalışacaktır. Ama vatandaşımızın da en azından bilinçli olması, bilmediği alana yatırım yapmaması, hayatın gerçeklerini göz önünde tutması, hayallerin peşinden değil reel ekonomik gerçeklerin peşinden giderek, özellikle devletimizin teşvik verdiği alanlarda yatırım yapmalıdır. Bir bilene danışmadan asla yatırım yapmayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar