Reklam
  • Reklam
 Emekli Kenti; İZMİR
Recai Üstün

Recai Üstün

Finans Mentörü

 Emekli Kenti; İZMİR

29 Haziran 2017 - 09:59

İzmir'in emekli kenti olduğu tescillendi...

   İzmir için herkes emekli kenti diye söylerdi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından yapılan "Emeklilerin Yaşadığı Yerler ile İlgili Araştırma da" bu durum resmen tescillendi.

 

Emeklilerin yaşadığı yerler

 TÜED'in yaptığı araştırmaya göre Türkiye genelinde SGK dan yaşlılık aylığı alan kişi sayısı 8 Milyonu geçmiş durumda. Yüzde 21 ile en çok emeklinin yaşadığı yer İstanbul. İkinci sırada 656 bin kişi ile Ankara geliyor İzmir ise 358 bin kişi ile üçüncü sırada

 

İzmir'in nüfusunun yüzde 15'i emekli...

4 Milyon nüfuslu İzmir'in yüzde 15'inin emekli olduğu belirlendi. 

 

Peki Neden İzmir'i tercih ediyorlar 

   İzmir'in tercih edilmesinde pek çok neden sayabiliriz. Ancak en önemlisi yaşın ilerlemesi ile artan sağlık sorunlarının çözümü için büyük kentlerdeki sağlık tesisi sayısının çokluğu ve sağlık hizmetine erişim ilk sırada geliyor.

 

     İkinci sırada stresten uzak ve deniz kenarı ve sayfiye yerler tercih edilmekte. Herkesin emeklilik planında deniz kenarında bir ev almak istediğini duyarsınız. Özellikle Ege Bölgesindeki Balıkesir, Muğla ve İzmir gibi denize kıyısı olan yerler bu nedenle daha çok tercih edildiği görülmüş.

      Stresten uzak ve doğa ile başbaşa olmak için sakin şehirlerde tercih ediliyor. İklimsel koşullar ve kışın daha rahat geçirilmesi de önemli bir neden.

     İzmir deki emeklilerin önemli bir bölümününde yüksek öğretim görmüş kamu ve özel sektörde uzun yıllar çalışmış, bilgi ve tecrübesi ile katma değere sahip emeklilerden oluştuğu da bilinen bir gerçek. Uzun çalışma dönemi sonrası emekliler daha rahat ve huzurlu bir yaşam için de İzmir'i tercih ediyorlar. 

İzmir'de FIRSATLAR bitmez...

  İzmir in tercih edilmesi için sayılan sebepler sadece  bu kadar değil elbette. GIDA ve tekstil ürünlerinin ucuz olması, özellikle yüksel öğretim kurumlarının sayıca yüksek oluşu, güvenlik açısından huzurlu bir kent olması ve herşeyden önce insanların birbirlerinin düşünce ve özgürlüklerine saygılı davranması ile de tam bir Avrupa Kentidir güzel İzmirimiz.

     Sonuç; 

     Emeklinin bu kadarcık olduğu kentte hem emeklilerimizin ekonomik ve sosyal aktiviteye katılımlarını sağlamak hemde hayat tecrübelerinden gençlerin istifade etmesi için başta Belediyeler olmak üzere sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. Emeklilerimize yönelik projeler geliştirmeli kentimizi üretken emekliler ile dolu bir şehir yapmalıyız. 

 

   Tüm emeklilerimize sağlıklı, huzurlu keyifli ve üretken bir emeklilik dönemi dilerim. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar