Reklam
  • Reklam
YASALARA YENİ SİSTEM AYARI !

YASALARA YENİ SİSTEM AYARI !

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre yasama ve yürütmenin ahenkli bir şekilde işleyebilmesi için bir adım daha atıyor. Türkiye, 24 Haziran seçimleriyle birlikte yeni sisteme geçmesine rağmen özelikle Meclis'in parlamenter sisteme göre işleyişini devam ettirmesi üzerine AK Parti yeni sistemin avantajlarını hayata geçirebilmek için harekete geçti. Bu kapsamda kanunlar tek tek incelemeye alındı.

06 Şubat 2019 - 09:37

MECLİS'E GELMEYECEK

AK Parti kaynakları özellikle bürokrasinin henüz yeni sisteme alışamadığını ve sorumluluk almaktan çekindikleri için yönetmelikle veya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılabilecek düzenlemelerin Meclis'e getirilerek yasa ile çıkarıldığına dikkat çekti. AK Parti önce hangi yasaların temel yasa olduğunu ve Meclis'te görüşülerek kabul edilmesi gerektiğini belirleyecek. Buna göre temel hak ve özgürlükleri içeren yasalar, toplumun geniş kesimini içeren bedelli askerlik gibi ya da vergi afları gibi önemli düzenlemeler Meclis'ten yasa olarak geçirilecek.

Cumhurbaşkanlığı ve yönetmelikle yapılabilecek olan yasalar ise kaldırılacak.

Örneğin bir üniversitenin isminin değişmesi Meclis'e yasa teklifi olarak geliyor ve yasalaşıyor. Bu en az bir haftalık bir süre içerisinde gerçekleşiyor. Yeni düzenlemelerle bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılabilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti