Reklam
  • Reklam
YALÇIN TOPÇU’ DAN AÇIKLAMA

YALÇIN TOPÇU' DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifi ile Kazakistan Cumhurbaşkanlığı görevini geçtiğimiz aylarda devreden Nursultan Nazarbayev'in 'Türk Konseyinin Ömür Boyu Onursal Başkanı' ilan edilmesi ile ilgili, "Kendilerine halkı ve lideri olduğu Türk...

27 Mayıs 2019 - 11:51

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifi ile Kazakistan Cumhurbaşkanlığı görevini geçtiğimiz aylarda devreden Nursultan Nazarbayev'in 'Türk Konseyinin Ömür Boyu Onursal Başkanı' ilan edilmesi ile ilgili, "Kendilerine halkı ve lideri olduğu Türk dünyası tarafından layık görülen her ünvanı ve payeyi ziyadesiyle hak etmiş olan aksakalımızı Cenab-ı Hakk başımızdan eksik etmesin, her daim korusun ve yüceltsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Stratejik Düşünce Enstitüsünün (SDE) düzenlediği iftar programına katıldı. İftar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi ile Kazakistan Cumhurbaşkanlığı görevini devreden Nursultan Nazarbayev'in 'Türk Konseyinin Ömür Boyu Onursal Başkanı' ilan edilmesi ile ilgili konuştu. Türk dünyasının Aksakalı Nursultan Nazarbayev'in liderliğinin hem Türkiye-Kazakistan arasındaki ikili ilişkilerin artarak ilerlemesini hem de Türk Konseyinin kurulup bu günlere gelmesini sağladığını belirten SDE Yüksek İstişare ve Danışma Kurulu üyesi Topçu, "Türk Konseyinin fikir babası olan Nazarbayev, 1992'den bu yana yapılan 15 Türk Devlet Başkanları Zirvesi'nin hepsine katılmış, Türk Konseyinin pek çok projesinin işlerlik kazanmasında ise önderlik yapmıştır. Aksakalımız, Türk dünyasının birlik ve beraberliği için önemli çalışmalar yapmış, bu bağlamda Türk dünyası ülkelerinin birbirleriyle ilişkilerinin gelişmesinin yanında diğer ülkeler ve uluslararası örgütlerle de işbirliklerinin güçlenmesi için çok önemli katkılar sağlamıştır" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı