Reklam
  • Reklam
YALÇIN TOPÇU’ DAN AÇIKLAMA

YALÇIN TOPÇU' DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kızılcahamam Belediyesi ve Azerbaycan Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen Hocalı Özel Anıt Müzesi’nde Hocalı Katliamı’nın 27. Yılı ve Hocalı Şehitlerini Anma Programına katıldı.

26 Şubat 2019 - 12:20

Kızılcahamam Hocalı Özel Anıt Müzesi’nde yapılan programa Topçu’nun yanı sıra , Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, İstanbul Milletvekili ve Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hocalı’da Ermeni zalimleri tarafından katledilen şehit soydaşlarımız için saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir millet iki devlet Azerbaycan ve Türkiye’nin milli marşları okundu.

“Hocalı’da Yaşayan Azerbaycan Türklerinin Toplu İmhası (Jenosit) Söz Konusuydu”

Hocalı’da yaşananların soykırım olarak nitelendirildiğini belirten Topçu “Ermeni katil sürüsü tarafından 336. Sovyet Mekanize Alayının da desteğiyle, Hocalı’da 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı olmak üzere resmi kayıtlara göre 613 kişi katledildi. İzvestiya Gazetesinin haberinde, cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu, hamile kadınların karınlarının yarılıp işkence yapıldığı vahşetini birçok yabancı basın organları ifşa etti. Ortak kanaat Hocalı’da yaşayan Azerbaycan Türklerinin toplu imhası (jenosit) söz konusuydu” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti