Reklam
  • Reklam
Vücudundan ağırlığının 3’te biri kadar kitle çıkarıldı

Vücudundan ağırlığının 3'te biri kadar kitle çıkarıldı

Sivas'ta göğüs kısmındaki kitle zamanla boynunu ve gövdesini saran 5 yaşındaki Yasin Kozlu'nun vücudundan, ağırlığının yaklaşık 3'te biri kadar tümör çıkarıldı.

17 Temmuz 2019 - 11:27

Sedat ve Tuğba Kozu çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Yasin, doğumunun ardından 2 yıl boyunca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördü.

Doktorların vücudunda kitle tespit ettiği Yasin'e ilaç tedavisi uygulandı. Aile, çocuklarının tedaviye olumlu yanıt vermemesi üzerine Ankara'daki bir hastaneye başvurdu. Burada da 1,5 yıla yakın bir süre kemoterapi tedavisi gören Yasin'in kitlesinde bir küçülme gözlenmedi.

Maddi olarak zor durumda kalan aile Sivas'a dönerken, kitlenin daha da büyüyüp boyun ve gövde kısmını sarmasının ardından doktorlar ameliyatın riskli olabileceği söylemesi üzerine ikinci bir üzüntü yaşadı.

Yasin ile ilgili yapılan bir haberi okuyan Medical Park İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu, çocuğun durumuyla ilgili aile ve doktoruyla iletişime geçti.

Yapılan tetkikleri inceleyen Kaptanoğlu, hastane yönetiminin sağlık giderlerini karşılama kararının ardından Yasin'i ameliyat etme kararı aldı.

İzmir'e ocak ayında gelen Yasin'in vücudundaki kitlenin büyük olması nedeniyle 2 ayrı ameliyat yapılmasına karar verildi.

Kaptanoğlu ve ekip arkadaşları, şubat ve temmuz aylarında gerçekleştirdikleri ameliyatlarla 21 kilogram ağırlığındaki çocuğun gövde ve karın kısmından 6 kilogramlık kitleyi çıkararak Yasin'in sağlığına kavuşmasını sağladı.

Ameliyatın ardından iyileşen Yasin, doktorlarına ve hastane yönetime "Neler oluyor hayatta" şarkısını söyleyerek teşekkür etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...