Reklam
  • Reklam
"VATAN MİLLET DÜŞMANLARINA EN GÜZEL CEVABI VERDİK"

"VATAN MİLLET DÜŞMANLARINA EN GÜZEL CEVABI VERDİK"

Başkan Erdoğan, İstanbul’da yeni AKM binasının temel atma törenine katıldı. Yeni AKM’nin 20 ayda tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, “Temelini attığımız bu bina sadece bir kültür merkezi değildir. Aynı zamanda son 5 yıldır milli iradeye kasteden vatan millet düşmanlarına verilmiş en güzel cevap olacaktır. Yeni AKM jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacak” dedi.

11 Şubat 2019 - 10:41

Yenilenerek dev bir opera binasına dönüşecek olan Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreni dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti. Programda AKM ile birlikte 3 müjde veren Erdogan, şunları söyledi: Bugün ülkemizin sanat ve kültür hayatında çığır açacak bir adımı atıyoruz. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi 5 ayrı bloktan oluşuyor. Binada 2073 kişilik dünya standartlarının üzerinde bir opera salonu, 828 kişilik bir tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odaları yer alıyor.

GÖZ DOLDURAN BİR ESER

Ayrıca projede çalışma odaları, kayıt stüdyoları ve prova salonları, sanat galerileri, millet kıraathaneleri de yer alıyor. Hem mimari, hem estetik hem de kullanım bakımından göz dolduran bu eserin ülkemizin sanat faaliyetlerini daha da zenginleştireceğine inanıyorum. Tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2 yıl gibi kısa bir sürede sanat severlerimizin hizmetine sunacağız. Eski binayı kendi marjinal çevrelerinin ideolojilerine alet eden çevreler, enerjilerini projeyi engellemek için harcadılar. Akla mantığa sığmayan iftiralar, bunlar yeterli olmayınca sokakları yakıp yıkarak engellemeye çalıştılar.

TERÖR ESTİRDİLER

AKM'yi yıkıp cami, AVM yapacağımızı söylediler. İdeolojik bağnazlıkla hareket ettiler. Bu sözde sanatseverlerin Gezi olayları sırasında neler yaptıklarını, terör örgütlerinin paçavralarıyla buradaki eski binayı nasıl kirlettiklerini iyi biliyoruz. Güya AKM hassasiyeti ile hareket edenler Gezi'de AKM'yi demokrasimize saldırmanın, esnafın malını mülkünü yağmalamanın, sokakları yakıp yıkmanın aracı haline getirdiler. Sokaklara "Zulüm 1453'te başladı" yazarlarken bunlara boyun eğmedik. Fikren ve zihnen bu topraklarla tüm bağını koparmış sokak bağnazlarına rağmen ülkemize ve sanatımıza dev bir eser kazandırmak için yola devam ettik. İşte bugün 10 yıllık sabrın ürününü topluyoruz. Bu bina sadece bir kültür merkezi değildir. Aynı zamanda son 5 yıldır milli iradeye kasteden vatan millet düşmanlarına verilmiş en güzel cevap olacaktır. Yeni AKM jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış tarihinin 24 aydan 20 aya düşürüldüğünü ve projenin yatırım bedelinin de 850 milyon liraya indirildiğini söyledi.

Açılışta yaptığı konuşmada İstanbul'un Türkiye'nin özeti olduğunu söyleyen TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da, "İstanbul, dünyanın her köşesinden insanların merak ettiği, akın akın geldiği büyük bir şehir. Kültür ve sanatın yanı sıra ekonominin de eğitimin de merkezi. Burayı ne kadar güçlü hale getirirsek, Türkiye'yi güçlendirmiş oluruz. İstanbul'a yeni bir dev eseri takdim etmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti