Reklam
  • Reklam
UYUMADAN ÖNCE ELMA YEDİĞİNİZDE..

UYUMADAN ÖNCE ELMA YEDİĞİNİZDE..

Yatağa girdiğinizde deliksiz bir uyku uyumak istiyorsanız bazı gıdaları belirli bir saatten sonra tüketmemelisiniz. Aksi halde sabaha kadar kuzuları saymaya devam.

14 Ocak 2019 - 11:06

Sağlıklı bir uyku uyumak bir sonraki günün kalitesini etkileyen önemli bir faktördür. Ertesi güne yorgun bir şekilde uyanmamak için dikkat etmeniz gereken ufak ama oldukça etkili yöntemler var. Üstelik sağlıklı bir uyku bağışıklık sistemimizi de olumlu yönde etkiler. Kimi yiyecekleri belirli bir saatten sonra tükettiğinizde uyku açıcı etki gösterir. 

zencefil

Zencefilin kan akışını hızlandırarak kanın organlara daha hızlı bir şekilde pompalanmasına yardım eder. Bu durum da uyku kaçmasına neden olur. Eğer zencefili tüketmek istiyorsanız bunun için günün erken saatleri idealdir.

Yeşil çay

Vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olan yeşil çayda birçok değerli besin maddeleri, mineraller ve kafein bulunur. İçeriğindeki yoğun kafein, uykunun açılmasına neden olur. Yeşil çayı öğleden sonra tüketmemeye özen gösterin.

kayısı

Kayısıdaki karbonhidrat, vücuda yüksek miktarda enerji verir. Lifli yapısı da dolaşım sistemini hızlandırır. Bu da uykunuzun kaçmasına neden olur.

kola

Koladaki yüksek miktarda bulunan kafein tıpkı yeşil çayda olduğu gibi uyku açıcı etki yapar. Aynı zamanda midede gaz yapabilme ihtimali de vardır. Şişkin bir mideyle uyumak kesinlikle huzursuz bir geceye neden olur.

çikolata

Çikolatanın vücudu uyaran etkisi vardır ve bu etki neredeyse 12 saat kadar sürer.

kahve

İçeriğindeki kafein sebebiyle vücudun dinç kalmasına neden olur, kan akışını hızlandırarak enerji sağlar. Bu da iyi bir uykuya veda etmenize neden olur.

elma

Sarı ve kırmızı elmada bulunan doğal şeker, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Bu da vücuda dinçlik sağlar. Verdiği enerji gece boyunca sizi ayakta tutmaya yetecektir.

Fasulye

Uyumaya yakın bir saatte yediğiniz fasulye, nohut gibi gıdalar, gaz yapan yiyeceklerdendir. Bu tür gıdalar hazımsızlığa neden olur ve tüm gece boyunca mide sancısı çekmenize sebep olur. Aynı etkiyi karnabahar, brokoli ve brüksel lahanası da gösterir.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti