Reklam
  • Reklam
UĞUR YILDIRIM: "YEREL SEÇİMLER AK PARTİ’ NİN SONU...

UĞUR YILDIRIM: "YEREL SEÇİMLER AK PARTİ' NİN SONU OLACAKTIR!"

İzmir Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, basına verdiği demeçte Karşıyakalı insanlarla bayramlaştığını, vatandaşların kaygısını, CHP’ye olan saldırının nedenini, halkın beklentisinin ne olduğunu ve yerel seçimlerin AK Partinin sonu olacağını anlattı.

27 Ağustos 2018 - 15:15

Bayramı esnafla ve halkla bayramlaşarak geçirdiğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım şunları söyledi: “Bir bayramı daha geride bıraktık. Bu bayramın tamamını Karşıyaka sokaklarında yüzlerce esnafımızla ve halkımızla bayramlaşarak ve ülkemizin içinden geçtiği zor durumu, İzmir'imizi, Karşıyaka'mızı yaklaşan yerel seçimleri beklentilerini konuşarak geride bıraktım.”

Aynı zamanda Yıldırım Karşıyaka da yaşayan vatandaşların en büyük kaygısını şu sözlerle açıkladı: “Cumhuriyet değerlerinden, Atatürk ilke ve Devrimlerinden gün geçtikçe uzaklaşılmasını birinci ve en temel neden olarak varsayabiliriz. AKP iktidarı tarafından; üçüncü dünya ülkeleri arasına ülkemizin hızla sürüklenmeye çalışılması ve artık insanların yaşam tarzlarına müdahale edilmesi korkusunu ise ikinci nedendir. Gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik şartlar neticesinde fakirleşmenin artması, Bağ kur primleri SSK primleri (Bir kişinin 1000 liraya yaklaşmıştır), Kira stopajları ve vergi yükünün altında esnafın kepenk kapatması..” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“ Üniversite mezunu gençlerin işsizlik oranının her geçen gün artması ve hukuk sistemine olan güvensizlik vatandaşların kaygısını tetiklemektedir. Aynı zamanda eğitim sisteminin felç edilmesi ve terör vb. olarak devam etmektedir.” Şeklinde konuştu.

Yıldırım vatandaşların ortak tespitini ise şu sözlerle açıkladı: “2002 Yılından sonra AKP iktidarında bu sorunların yaşanmaya başlandığı ve her geçen günde ağırlaştığı, bütün sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların etkisizleştirildiği, sendikaların toplumsal sorunlardan uzaklaşarak sadece ücret sendikacılığına döndüğü ve CHP dışında hiçbir siyasi partinin direnç göstermediği ve ülkemizin CHP sine her geçen günden daha fazla ihtiyacı oldugu ortak tespitlerdir.” Şeklinde konuştu.

CHP’ye saldırının temelini Yıldırım şöyle açıkladı: “AKP tarafından CHP sine saldırının temelinde yatan 2023 hedeflerinin önünde yegâne direnç noktası olarak Partimizi görmeleridir.”

“BAHANE ÜSTÜNE BAHANE ÜRETİYORLAR!”

Aynı zamanda Yıldırım; “Bu saldırıları bazen direkt kendileri yapmaktadırlar. İzmir ve Karşıyaka gibi güçsüz oldukları yerlerde ise bazen bir harfi bahane ederek bazen Belediye hizmetlerini bahane ederek taşeronlarına veya Atatürkçü gibi görünen ve "Böyle olursa bir daha CHP 'ye oy vermem "diyen AK TROLLERE ,CHP den ihraç edilip başka mecralarda çıkarları peşinde koşan çıkar odaklarına yaptırmaktadırlar.”

‘Türkiye Cumhuriyetini kuran şehitlerin çocuklarıdır’ ifadeleriyle sözlerine devam eden Yıldırım; “ Karşıyakalı hemşerilerimiz şunu biliyorlar; CHP liler Anafartalar da, Dumlupınar, da Conkbayırı'nda, kefensiz yatan, bu ülke için canını veren ve Türkiye Cumhuriyetini kuran şehitlerin çocuklarıdır.”dedi.

 CHP İktidarında yapılmayan şeyleri Yıldırım şu şekilde örnek vererek açıkladı: “Oslo'da PKK ile masaya oturulmaz. Habur'da Çadır mahkemeleri kurulmaz. Dolmabahçe’de mutabakat metni imzalanmaz. Hendeklerin kazılmasına göz yumulmaz. Valilere operasyon yapmayın talimatı verilmez. Süleyman Şah türbesi taşınmaz. Çürük raporu alarak askere gitmezlik yapılmaz. Milli sanayi satılmaz, Tarım ve Hayvancılık millidir yerlidir denir. Yer altı kaynakları peşkeş çekilmez.”

“MİLYONLARA UMUT OLMALIYIZ!”

CHP üyelerinin nereden geldiğini söyleyen Yıldırım: “CHP üyeleri; Tam Bağımsız Türkiye diyebilen, Antiemperyalist hayat görüşüne sahip, 72 millete aynı gözle bakan, Kuvay-i Milliye geleneğinden gelirler.”

Halkın yöneticilerden beklentisini Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti: “Halkımızın bizden beklentisi yüksek artık birbirimize sıkı sıkı kenetlenerek varsa yerel yönetimlerde eksikliklerimizi gidererek ve örgütler olarak daha çok çalışıp halka dokunarak milyonlara umut olmalıyız.”

Saldırılara hep beraber karşı koymalıyız ifadelerini kullanan Yıldırım; “Başta Genel Başkanımız olmak üzere milletvekillerimize Belediye Başkanlarımıza İl ve İlçe başkanlarımıza yapılan saldırıları onlara değil, kendimize ve Partimize yapıldığını düşünerek karşı koymalıyız.” Dedi.

“YEREL SEÇİMLER AKP’NİN SONU OLACAKTIR!”

Yerel seçimlerin AK Partinin sonu olacağını söyleyen Yıldırım: “Yerel seçimlerin AKP iktidarının sonunun başlangıcı olduğunu bilmeliyiz. Sayın Genel Başkanımızın ve Genel merkezimizin önseçim yöntemi ile veya Halka sorarak en doğru adaylarla seçime gideceğine güvenmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Karşıyakalının hümanist olduğunu söyleyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Karşıyaka’yı karış karış gezdiğim bu süreçte gördüm ki İzmir ve Karşıyaka; Cumhuriyetin, Demokrasinin, Barışın, Kardeşliğin yıkılmaz kalesidir. Karşıyakalı hümanisttir. İzmir, Karşıyaka CHP’ dir CHP kalacaktır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti