Reklam
  • Reklam
U12 İzmir Cup’ta Hollanda derbisinin şampiyonu Az Alkmaar

U12 İzmir Cup’ta Hollanda derbisinin şampiyonu Az Alkmaar

21 ülkeden 56 takımın katıldığı U12 İzmir Cup finalinde iki Hollanda ekibi karşı karşıya geldi.

09 Nisan 2018 - 14:37

Altınordu’nun düzenlediği ve 21 ülkeden 56 takımı İzmir’de buluşturan 5. U12 İzmir Cup’ta şampiyon Twente’yi normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla 5-3 yenen AZ Alkmaar oldu. İlk iki gün oynanan maçlar sonunda Belçika’dan Anderlecht, Hollanda’dan Twente ve AZ Alkmaar, İsveç’ten ise Brommapojkarna yarı final biletini aldı. Üçüncü gün sabah seansında Twente, Brommapojkarna’yı normal süresi golsüz sona eren maçta penaltılarla 5-3, AZ Alkmaar ise Anderlecht’i tek golle yenip finale çıktılar. Böylelikle iki Hollanda takımı finalist oldu.

Şampiyonlar ligi gibi

İsmet Orhunbilge Tesisleri’ndeki U12 İzmir Cup’ın finali saat 14.00’te başladı. İki takımın oyuncuları Şampiyonlar Ligi’nin özel müziği ile kırmızı halı üzerinde yürüyerek sahaya çıktı ve unutulmaz bir gün yaşadı. Diğer 54 takımdan bin 250’den fazla sporcu ve antrenörler saha kenarına dizilerek, futbolseverler ise tribünlerden finale çıkan ekiplere büyük destek verdi. Yaklaşık 5 bin futbolseverin izlediği bayram havasındaki finali, ünlü spiker Okay Karacan canlı olarak anlattı.

Devre golsüz sona erdi

Twente ile AZ Alkmaar arasındaki finalin çok heyecanlı geçen ilk yarısı 0-0’lık skorla geçildi. Twente, ikinci devrenin hemen başında bulduğu golle 1-0 öne geçti. AZ Alkmaar, bu gole kısa süre sonra yanıt verip skoru 1-1 yaptı. Normal süre bu skorla sona erdi. Penaltı atışları sonucunda rakibini 5-3’lük skorla mağlup eden AZ Alkmaar şampiyonluk kupasını kaldırdı. AZ Alkmaar’a kupasını İzmir Milletvekili Hamza Dağ verdi. U12 İzmir Cup’ta üçüncü ise Brommopojkarna’yı 3-0 yenen Anderlecht oldu.

Ödüller verildi

U12 İzmir Cup’ta en iyi oyuncu ödülünü Anderlecht’ten Rayan Bounida, en iyi kaleci ödülünü Brommapojkarna’nın kız file bekçisi Maja Wangeheim, en golcü takım ödülünü Anderlecht, en centilmen takım ödülünü Athletic Bilbao, en iyi taraftar ödülünü ise AZ Alkmaar aldı. Her maç sonrasında yapılan ve centilmenliği teşvik amacıyla düzenlenen “en iyi seremoni” ödülü ise Krasnodar’a verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek