Reklam
  • Reklam
"TÜRKİYE’ Yİ YÖNETME GÜÇLERİNİ KAYBETTİLER"

"TÜRKİYE' Yİ YÖNETME GÜÇLERİNİ KAYBETTİLER"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

05 Şubat 2019 - 16:40

Bir gelecek ufku olmayan bir grup Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor. Ama Türkiye savruluyor. Türkiye’yi yönetenler bir grup tefeci inanın onların kararı ile ülkede kararlar alınıyor.

AK Parti iktidarı döneminde tefecilere ödenen para 446 milyar 800 milyon lira… Hangi iktidar 16 yılda bu kadar faiz ödemiştir. Bütün paralar buraya gidiyor. Türkiye’yi yönetme güçlerini kaybettiler.

Asgari ücretin altında, açlık sınırının altında çalışanlar var. Bunları seslendiren var mı yok? Biz dillendireceğiz. Vatanadşa zam yapınca kıyameti koparıyorlar, Erdoğan yapınca ses çıkmıyor. Sanayi elektriğine yapılan zam yüzde 57, tarımsal üretimde yapılan sulamada kullanılan elektriğe yapılan zam yüzde 57... Köprü geçiş ücretlerine yapılan zam yüzde 120'nin üzerinde.

Biz üreten Türkiye’den söz ettik güçlü Türkiye’den söz ettik. Israrla Türkiye üretmelidir dedik. 2018 yılında 14 buçuk milyar lira destekleme verdiler tarıma ama 5 bitkisel ürünün ithalatını 29 milyar 800 milyon lira… Peki bunlar hangi ülkenin tarımını destekliyorlar Türk tarımını mı yabancı tarımını mı destekliyorlar. Yaklaşık 170 ilacın piyasada olmadığını söylemiştim. Bugün piyasada bulunmayan ilaç sayısı 417 kaleme çıktı. Biz saraylarda değil vatandaşın gönlünde taht kurmak istiyoruz. Ekonomi böyle giderken işsizlik sorunuyla da karşı karşıyayız. İşsizlik hangi boyutlarda? Milyonlarca işsizimiz var. Pırıl pırıl gençlerimizin işleri yok. Uzun süredir ekmeğe zam yaptırmıyorlar tehdit ediyorlar. Ekmeğe 39-40 aydır zam yok, un fiyatları maya fiyatları arttı biz geçinemiyoruz diyorlar. Fırıncı kardeşlerim bu hükümet sizi düşman ilan etmiş durumda ama CHP olarak biz sizi kardeş ilan edeceğiz, sizin alın terinizin hakkını vereceğiz.

Bu tabloyu Türkiye’nin önüne koyan içerideki ve dışarıdaki tefecilerdir. Önce para verdiler siz üretmeyin dediler ve Türkiye bu hale geldi. Şamar gibi tweet atıyorlar ekonomiyi bozacağız diyorlar. Çıkıp tek cümle edemiyor. ‘Ey Trump diyordu, şimdi ‘emret Trump’ diyor.

Eren Erdem haksız hukuksuz bir şekilde 222 gündür tek kişilik hücrede. Adalet Orucu tutuyor, PM çağrıda bulunduk. Türkiye'nin de CHP'nin de sana ihtiyacı var, bedenini korumak zorundasın. Osman Kavala, gazeteciler, yazarlar, avukatlar, askeri öğrenciler var içerde. Parası olan dışarı çıkıyor, arkası olan dışarı çıkıyor. Bir kişi var FETÖ'nün maliye, eğitim, medya, sivil toplum ayağında görevli. Adı ne Fettah Tamince, çok ince yanına kimse yanaşamıyor. Binlerce insan tutuklandı, apartman aidatını yatırdı diye memurluktan atılanlar var bu beyefendiye dokunan yok. FETÖ ile ilgili 16 madde yayınladı, biz onları tutuklayacağız dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti