Reklam
  • Reklam
"TÜRKİYE’NİN KADIN GÜCÜNE İHTİYACI VAR"

"TÜRKİYE’NİN KADIN GÜCÜNE İHTİYACI VAR"

Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci, Müstakil İş Kadınları Derneği üyeleriyle bir araya geldi, kadınların iş hayatındaki varlığının önemine değindi. “Türkiye’nin iki kanatlı uçması için kadınlarımıza ihtiyacı var” diyen Zeybekci, kadın istihdamına yönelik önemli projelerinden de söz etti.

27 Mart 2019 - 16:19

Dernek temsilcileriyle olan buluşmasında Cumhur İttifakı olarak İzmir’in 30 ilçesinde 6 kadın başkan adayı, 100’ün üzerinde de kadın meclis üyesi adayı gösterdiklerini dile getiren Zeybekci, kadınların her alanda güçlü şekilde temsil edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Zeybekci, “Bu konularda söze değil icraata bakılmalı. Ben siyasete girdiğimde her şeyimi eşim Ayşen Hanım’a teslim etmiştim. Kendisi de işlerimizi çok başarılı bir şekilde yürüttü. Eşim benim için imkan verildiğinde kadınların ne kadar başarılı olabileceğinin çok güzel bir örneğidir” diye konuştu.

Türkiye’deki iş gücüne katılım oranının erkeklerde 73,4, kadınlarda ise yüzde 37 olduğunu ifade eden Zeybekci, “Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinde erkek nüfusun katılım oranı ancak bu seviyelerde. Türkiye’nin iki kanatlı uçması için kadınlarımıza ihtiyacı var, kadın girişimcilerinin büyük önemi var. Mutlaka  odaların meclislerinde yönetimlerinde olun. STK’dan sonra siyasete doğru adım atın. Türkiye’nin size ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Denizli’de sanayicilerin, odaların, belediyelerin katkısıyla oluşan sermaye ile kadınlara faizsiz kredi imkanı sağladıklarını, bugüne kadar 14 bin kadının kullandığı mikro kredide geri ödememe oranı sıfır olduğunu aktaran Zeybekci, ortaya koydukları bu başarılı örnek sayesinde kadınları üretim alanına çektiklerini kaydetti.

Zeybekci, kadın istihdamına yönelik İzmir’de “Türk halıları ve el sanatları projesi”ni hayata geçirerek örnek olacak bir proje gerçekleştireceklerini de belirterek şunları söyledi: Ö“20 bin kadımızı 2,5 yıl içinde istihdam edeceğiz. Kuracağımız atölyelerin tüm masraflarını belediye karşılayacak, stopaj, vergi maliyetlerinin ilgili bakanlıklar üstlenecek. Halıcılarımızla görüştük, bunu yaparsanız biz de ilmek başına ödemeyle halıları alırız dediler. Emek maliyetinin yüksekliği nedeniyle Afganistan, Pakistan, Çin’de üretilmeye başlanan ve özelliğini yitirme yolundaki Türk halılarını tekrar canlandıracağız. Aynı atölyelerde halıcılığın yanında el sanatlarımızda da kadınlarımıza destek olacağız. Organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, turizm yatırım alanlarını planlayıp imara işledikten sonra yatırımcıyı çekeceğiz, istihdamı sağlayacağız.”

 “ŞAMPİYONLAR İZMİR’DEN ÇIKACAK”

Zeybekci, Urla Yelken Kulübü’nün uluslararası yarışmalara katılan gençleriyle de bir araya geldi. Gençlerin ve çocukların sporla, ve farklı hobilerle meşgul olmasının önemine değinen Zeybekci, bu meşguliyetin, çocukları başkalarının menfaat alanlarına çekilmek istenmesinin önüne geçeceğini belirtti. Zeybekci, İzmir’de gençlere ve çocuklara yönelik yatırımların yetersizliğine de Mdikkat çekerek, “Nüfusu 500 bin olan Karabağlar ilçesinde bir spor salonu, bir sinema, tiyatro, konferans salonu ya da ailelerin çocuklarını alıp gidebileceği bin metrekarelik bir yeşil alan yok. Durum İzmir genelinde de buna yakın. MDenizli’de yaptığımız ilk icraat 100 tane basketbol sahası ve çok amaçlı oyun sahaları açmak oldu. Kente kazandırdığımız devasa parkların hepsinde sayısını bilmediğim kadar spor alanları var. Onlarca spor salonu ve yüzme havuzu var. Çocukluğumda spora yatkındım ama spor ayakkabının olmamasının, imkanlarının olmamasının ne demek olduğunu yaşadım. 10 numara İzmir adıyla açıkladığımız projelerimizdeki başlıklarımızdan biri de “şampiyonlar İzmir’den çıkar”... Her 25 bin nüfus yoğunluğunun olduğu bölgeye bir spor salonu, her 50 bine ise yüzme havuzu ile gençlik merkezi yapacağız. Çocuklarımızı yönelik gerek amatör olsun gerek profesyonel, kulüplerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz, yanlarında olacağız” diye konuştu.

“İZMİR’İN MAKUS TALİHİ DEĞİŞECEK”

Daha sonra Gültepe’de mahalle mitingine katılan Zeybekci buradaki konuşmasında da, mahallenin problemlerini bildiklerini, hepsini belli bir periyot içerisinde halledeceklerini söyledi. Söz verdiklerinde unutanlardan olmadıklarını vurgulayan Zeybekci, “İşleri güçleri kaldırım taşlarını çevirmek, İzmir’in, Gültepe’nin makus talihi değişecek. İzmir’i, hizmet etmekten uzak, umursamaz, ceketimi koysam seçilir zihniyetinden kurtarmaya var mısınız?” dedi. Vatandaşın mutlu olacağı, onay vereceği yerinde kentsel dönüşümle Gültepe ve İzmir’in diğer bölgelerini dönüştüreceklerini dile getiren Zeybekci, “Denizli’de Bağırsakderesi olarak anılan bölgede 18 bin konut yaptım da geldim, hepsi arkamızdan dua okuyor. Vatandaşı olduğu yerde kentsel dönüşüme tabi tuttuk.Ortasında 700 dönümlük yeşil alan yaptık, kaç tane futbol, basket sahası, oyun alanları var bilmiyorum. Bir milyonluk bir şehrin suyunu kanalizasyonunu, doğalgazını, altyapısın bir kez yaptım belki 100 yıl bir daha dokunulmayacak. Sözümüz sözdür, burada da en gözde parklarından birini yapacağız. İzmir’i 4Ç’ren yani çöp, çukur, çamur, çarpık yapılaşmadan kurtarıp, çiçek gibi bir İzmir yapacağız. İzmirli oyunu artık İzmir’e, hizmet edenlere verecek. İzmir kazanacak” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek