Reklam
  • Reklam
TÜRKİYE’NİN BİR ÇOK YERİNDE KUDUZ AŞISI YOK!

TÜRKİYE'NİN BİR ÇOK YERİNDE KUDUZ AŞISI YOK!

İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir, Edirne gibi birçok ilde kuduz aşısı bulunamıyor. Hayvan ısırmasıyla vücuda yayılan ölümcül bir virüsle karşı karşıya kalan vatandaşlar, kuduz aşısı olarak tedavi edilmek için başvurdukları hastanelerde "aşı yok" cevabıyla karşılaşıyor.

18 Aralık 2018 - 14:35

Edirne'de küçük bir çocuğun köpek ısırmasıyla hastanelerde kuduz aşısı olmadığından Kırklareli iline giderek aşı yaptırdı.

Ailesi ile beraber Söğütlük kent ormanında hafta sonunu değerlendiren Yücel Şen, 5 yaşındaki oğlunun köpekle oynadığı esnada eşofmanının üzerinden bacağını ısırdığını fark etti. Oğlunun köpekle oynadığı esnada cep telefonun ile görüntü aldığını belirten Şen, yaşanan olayın ardından Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne gittiklerini söyledi. Hastanede aşı olmadığını öğrendiklerini kaydeden Şen, “Oradan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek kuduz aşısı sorguladık. Orada da aşı olmadığını öğrenince şok yaşadık. Ne yapacağımızı şaşırdık. İlçe hastanelerini tek tek aradık, hiçbir ilçede olmadığı bizlere belirtildi. En son Kırklareli'yi aradık, orada olduğunu öğrendik. Kendi imkanlarımızla Kırklareli'ye giderek, aşımızın ilk dozunu yaptırabildik. Ama bu esnada çok zor anlar yaşadık. Bugün öğle saatlerinde hastaneden aradılar, aşının geldiğini bize ilettiler, ama biz büyük sıkıntılar yaşadık. Eğer bugün de aşı gelmeseydi Kırklareli'nin Babaeski ilçesine giderek ikinci dozunu yaptıracaktık.” dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada da ise ülke genelinde aşı sıkıntısı olduğu ancak giderildiği belirtildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti