Reklam
  • Reklam
"TÜRKİYE KAZANDI"

"TÜRKİYE KAZANDI"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kasım ayı enflasyonu Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur. Fiyatlardaki köpük ortadan kalktı” dedi

04 Aralık 2018 - 11:24

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonda düşüşün güçlü şekilde başladığını ve bu eğilimin süreceğini dile getirirken, "Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nın başarısını ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu. Bakan Albayrak sosyal medya hesabından Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Albayrak'ın paylaşımında şu ifadeler belirtildi:

HEDEFİMİZİ YAKALAYACAĞIZ

- Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım'da bir önceki aya göre %1,44 düştü. Üretici fiyatlarında da %2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise %24.34'ten %20.72'ye geriledi. Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir.

- Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur.

Dengelenme süreci kur ve faizlerden sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başlamıştır.

- Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ediyoruz. Dengelenme süreci etkisini Aralık ayında da gösterecek.

YEP'teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz.

- 2019'da, özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminin sağladığı güçlü koordinasyon ile, tüm bakanlıklarımızla birlikte enflasyonla mücadelede başlattığımız yapısal adımları daha da ileri taşıyacağız.

BAKAN ALBAYRAK'TAN ÖNEMLİ MESAJLAR:

- Enflasyonda düşüş güçlü bir şekilde başladı, düşüş eğilimi sürecek- Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam edeceğiz

- Enflasyonla mücadelede başlattığımız yapısal adımları daha da ileri taşıyacağız

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek