Reklam
  • Reklam
Türkiye hava savunmasını güçlendiriyor

Türkiye hava savunmasını güçlendiriyor

Türkiye'nin katmanlı hava ve füze savunma yeteneğinin yurt içi imkanların azami seviyede kullanılarak geliştirilmesine yönelik çabalar tüm hızıyla sürüyor.

28 Haziran 2018 - 11:50

Türkiye, hava savunma ihtiyacını karşılamak amacıyla çok yönlü bir çalışma yürütüyor.

Türkiye'nin Hava ve Füze Savunma Yol Haritası çalışmaları doğrultusunda, ülkenin katmanlı hava ve füze savunma yeteneğinin yurt içi imkanların azami seviyede kullanılarak geliştirilmesine yönelik proje modelleri oluşturuluyor. Yurt içi geliştirme modeli çerçevesinde, Türk firmaları öncülüğünde, gerekmesi durumunda yurt dışı firma, kurum ve kuruluşlardan ihtiyaç duyulan alanlarda teknik destek alınarak çalışmalar yürütülüyor.

Bunun yanında, tasarım ve geliştirme faaliyetleri tamamlanan projelerde yan sanayi ve KOBİ'lerin etkin rol alacağı seri üretim dönemine yönelik planlama faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu amaçla başta ASELSAN ve ROKETSAN olmak üzere diğer savunma sanayisi firmalarının da mevcut imkan ve kabiliyetleri kullanılarak hem yatırım tekrarları önleniyor hem de yurt dışında rekabet edebilmek amacıyla sektörün sürdürülebilirliği sağlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti