Reklam
  • Reklam
"TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE YÖNELİK BASKI...

"TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE YÖNELİK BASKI YOĞUNLAŞMAKTADIR"

23 Temmuz 2018 - 14:39

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şube Başkanı Cevdet Uçan, tüketici hakem heyetlerine yönelik baskıların giderek yoğunlaştığını belirtti.

Uçan, yaptığı açıklamada, tüketici hakem heyeti üyelerine tehdide varan saldırılarda bulunulduğunu kaydetti.

Birkaç gün önce İzmirgaz AŞ yetkilileri olduğunu söyleyen bir grubun Buca İlçe Tüketici Hakem Heyetine giderek bağlantı bedeli ve güvence bedeline ilişkin tüketici lehine verilen kararlara ilişkin tepki gösterdiğini aktaran Uçan, şöyle devam etti:

"(İptal kararı veremezsiniz. Siz iptal kararı verirseniz biz de tüketicinin gazını keseriz) şeklinde baskı, şantaj ve tehdit içeren söz ve davranışlarda bulundukları yönünde duyumlar alınmıştır. Tüketici hakem heyetleri mahkeme değildir ama  neredeyse mahkeme gibi tüketici ile satıcı/sağlayıcı arasındaki hukuki uyuşmazlıkları çözen, bağımsız ve tarafsız bir kurumdur. Böyle bir kuruma yapılan bu baskı, şantaj ve tehditleri kabul etmek mümkün değildir. Bu yaklaşımı ve yaklaşımlarda bulunanları şiddetle protesto ediyor ve kınıyoruz." 

Uçan, tüketici hakem heyetlerine yönelik baskıların giderek yoğunlaştığını vurgulayarak, tüketici hakem heyetlerinin verdiği kararları beğenmeyenlerin tüketici mahkemelerine itiraz edebileceğini ifade etti.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti