Reklam
  • Reklam
TRUMP’ TAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

TRUMP' TAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var." yorumunu yaptı.

15 Ocak 2019 - 15:27

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün telefonda yaptığı  görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Trump, açıklamasında, "DEAŞ kalıntılarına karşı son iki haftadır  verdiğimiz başarılı mücadele ve 20 millik (32 kilometre) güvenli bölge dahil  ilgili tüm meseleler hakkında nerede durduğumuzu aktarmak için Türkiye  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik  gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir  potansiyel var." Sözlerini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı  Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

İkili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmelerin ele  alındığı görüşmede, Erdoğan, mevkidaşının Suriye'den çekilme kararını  memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti. Erdoğan, bu çerçevede Türkiye'nin,  NATO'da müttefiki olan ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu  hatırlatmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Erdoğan ile Trump arasındaki  telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı. Sanders, Erdoğan ile  Trump arasındaki görüşmede, ABD'nin Suriye'den geri çekilmesi de dahil ikili  ilişkilerin ele alındığını bildirmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti