Reklam
  • Reklam
TRUMP’TAN SKANDAL HAMLE

TRUMP'TAN SKANDAL HAMLE

ABD'nin Suriye'deki terör örgütü YPG/PYD'ye destek vermesiyle başlayan gerilimin ardından Trump, bugün ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın başına Zeytin Dalı Operasyonu'na karşı olan ABD Donanması'nda görevli Korgeneral Kenneth F. McKenzie Jr.'i getirmeyi teklif etti.

23 Ağustos 2018 - 13:04

Bugün neredeyse donma noktasına gelen ABD ile Türkiye ilişkilerinde nifak tohumları aslında Washington’ın terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’yi silahlandırması ve eğitmeyle atıldı. O dönemde başta Türkiye olmak üzere bölgedeki birçok ülkenin karşı çıktığı bu uygulamanın ardından TSK, terör örgütleri IŞİD, PYD/YPG’ye savaş açmış ve sınır güvenliğini korumak için Zeytin Dalı Operasyonu’nu başlatmıştı.

Zeytin Dalı Operasyonu Pentagon ve Beyaz Saray’ın tepkisini çekerken o dönemlerde peş peşe açıklamalar gelmişti. O açıklamalar arasında Zeytin Dalı Operasyonu’na karşı en sert tepki dönemin

IRAK OPERASYONUNU YÖNETEN İSİM

McKenzie’nin 25 Ocak’ta yaptığı bu açıklamalardan aylar sonra ABD Başkanı Trump’tan flaş bir hamle geldi. Türkiye ile krizin en büyük sebeplerinden biri olan Donald Trump, bugün McKenzie’yi ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) başına getirmeyi teklif etti. ABD’nin Orta Doğu’daki bütün hamlelerinden sorumlu olan CENTCOM’un başında bulunan General Joseph Votel’in yerini McKenzie, Senato’dan da onay almak zorunda.

"Pentagon’un son yıllarda en görünür üst düzey yetkilisi. Basın toplantılarına bakanlığın sözcüsüyle birlikte çıkarak sık sık açıklamalarda bulunuyor” yorumuyla tanıttığı McKenzie, 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından Irak ve Afganistan’a düzenlenen operasyonları yönetmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti