Reklam
  • Reklam
TRUMP’TAN ’KAŞIKÇI’ AÇIKLAMASI

TRUMP'TAN 'KAŞIKÇI' AÇIKLAMASI

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında son dakika açıklamalarında bulunan Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu Suudi Arabistan Kralı’yla görüşmesi için gönderdiğini ifade etti.

15 Ekim 2018 - 17:05

 

ABD Başkanı Donald Trump,  2 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı:

"Az önce ‘bizim Suudi Arabistan vatandaşına’ ne olduğu konusunda bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı’yla konuştum. Yanıt bulmak için Türkiye’yle yakından çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanımızı Kral’la görüşmesi için hemen gönderiyorum."

Trump, ABD'li rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasının ardından Türkiye'ye karşı hislerinin değiştiğini belirtti. "Ama yaptırımlar konusunda anlaşma yapmadık" da dedi. Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine  katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan  Kaşıkçı'dan, 2 Ekim'de resmi işlemler için ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğuna  girdikten sonra haber alınamamıştı. Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından kendisinin orada öldürüldüğü  iddialarını yalanlayan Suudi yetkililer, Başkonsolosluktan çıktığını ve akıbetine  ilişkin bir bilginin bulunmadığını savunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek