Reklam
  • Reklam
TRAFİKDE YENİ UYGULAMA SES GETİRECEK

TRAFİKDE YENİ UYGULAMA SES GETİRECEK

01 Haziran 2018 - 13:22

Alkol ve uyuşturucu madde kullanımının tespitinde hata payı yüksek olan ve zaman kaybına yol açan yöntemler tarihe karışıyor. Geliştirilen cihaz ile artık tükürük, kan ve idrar gibi vücut sıvılarına ihtiyaç duyulmadan ve hastaneye gidilmesine gereksinim duymadan 5 dakikada nefesten alkol ve uyuşturucu madde testi yapılabilecek.
Geliştirilen cihaz sıfır hata oranı ile çalışırken kullanılan maddenin tespitinde yanılmalara sebep olabilecek yiyecek, içecek ve ilaçlardan etkilenmemesi için ayrıca çalışılıyor. Esrar ve alkol testlerini bir arada yapabilen cihaz sonuçları 5 dakika içinde açıklıyor. Çıkan sonuçlar aynı anda emniyet merkezlerine otomatik olarak gönderilecek. Otomatik soğutma ve ısıtma sistemine sahip olup her türlü hava şartında kullanılabilen cihazın başta trafik denetimleri olmak üzere birçok alanda güvenlik güçlerine yardımcı olması umuluyor.

 

TRAFİKTE YENİ ÇAĞ
 
Albayraklar Şirketler Grubu CEO’su Sertan Ayçiçek ise cihazdaki en önemli özelliğin vücut sıvısına gereksinim sağlanmadan nefes ile alkol ve esrar testi yapması olduğunu belirtti. Ayçiçek, şu sözleri kullandı:
 
“Hükümetimiz uyuşturucuyla mücadelede gerçekten ciddi ve hummalı çalışmalar yürütmekte. Biz de bir taraftan bu illetle mücadelede grubumuz olarak bir nebze de olsa nasıl katkıda bulunabiliriz diye çok uzun zamandır gerekli temasları sürdürüyoruz ve dünyadaki teknolojileri takip etmekteyiz. Az önce sizlere tanıtımını yaptığım ürün dünyadaki uyuşturucu test sistemini tamamen değiştirecek bir ürün. En önemli özelliği herhangi bir vücut sıvısına yani tükürük, kan, idrar olsun böyle bir şeye gereksinim duymuyor. Bu cihaz herhangi bir konfirmasyon testine ihtiyaç duymuyor. Yani siz vatandaşa uyuşturucu testini yaptıktan sonra doğrulanması için herhangi bir laboratuvara veya adli tıp kurumuna gönderme gibi bir durumunuz olmayacak." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti