Reklam
  • Reklam
TORBALI’DAN ÇANAKKALE HATIRALARI GEÇTİ

TORBALI'DAN ÇANAKKALE HATIRALARI GEÇTİ

Torbalı Belediyesi’nin daveti üzerine ilçeye gelen Çanakkale Müze tırı yoğun ilgi gördü. Belediye binasının yanındaki alana kurulan tır vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

24 Eylül 2018 - 14:52

Çanakkale Valiliği’nin katkılarıyla ‘Çanakkale'yi Anadolu'da yaşatıyoruz’ sloganı ile yolan çıkan tır Torbalı Belediyesi’nin daveti üzerine ilçeye geldi. Belediye binasının yanındaki alana kurulan tır vatandaşlar tarafından ilgi ile gezildi. Çanakkale'deki savaş alanlarından çıkan savaş malzemeleri ile müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan sergi büyük beğeni kazandı. Çanakkale Tırında savaş döneminden kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan jenerikli belgesel sunumları yer alıyor. Seyit Onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze tırda vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Müze tırı ziyaret edenler savaş zamanından kalan eserleri gördüklerinde duygu dolu anlar yaşadı. 

SAVAŞTAN KALAN ESERLER SERGİLENİYOR

Müze tırının yetkilileri, Torbalı'ya her geldiklerinde vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını ifade ederek, ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşların şanlı tarihi görmeleri için Çanakkale müze tırını Torbalı’ya davet ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Böylesine şanla ve şerefle dolu bir tarihi bulunan milletimizin yaptıklarını genç nesillere aktarmak herkesin görevi. Ecdadımız Çanakkale’de herkese örnek olacak çok büyük bir destan yazdı. Çanakkale’yi gezip görenler ecdadının bu toprakları nasıl kazandığını yakından görüyor. Torbalı Belediyesi olarak Çanakkale’ye gidemeyenler için müze tırı ilçemize getirdik. 1915’te çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için kenetlenmeleri bizlere örnek oluyor. Çanakkale’de kaybettiğimiz, 253 bin Vatan Evladının anılarını malzeme ve görsellerini torunlarına aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti