Reklam
  • Reklam
"TEK DAMLA YAŞA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

"TEK DAMLA YAŞA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Şırnak’ta yaptığı konuşmada her türlü ayrımcılık ve bölücülüğü ayaklar altına aldıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, “Bu ülke, bu vatan hepimizin. Şırnak’ın terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yok. Annelerin gözlerinden tek bir yaş dökülmesine tahammülüm kalmadı” dedi.

12 Mart 2019 - 09:15

Başkan Hakkari'de halka hitap etti. Bu toprakların irfanının bir olmayı dost ve kardeş olmayı öğrettiğini söyleyen Erdoğan, şunları söyledi: Biz tarih ve medeniyeti birlikte inşa etmiş ortak bir inancın ve tarihin çocuklarıyız. Hep birlikte aynı kıbleye yönelen ve saf tutan çocuklarız. Doğu'da biziz Batı'da biziz. Biz bu ülkenin her iline sevdalıyız.

BÖLÜCÜLÜK AYAKLAR ALTINDA

Şırnak'ı Antalya'da Bursa'dan Hakkari'den ayrı düşünmeyiz. Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke, bu vatan hepimizin. Bu bayrak, bu ezan, bu vatan hepimizin. Tek millet diyoruz. Bu vatanda yaşayan herkes etnik kökenine bakılmaksızın aynı millettir. Tek bayrak diyoruz, bu bayrağa rengini veren şehit kanları hepimizin ecdadının ortak mücadelesini temsil ediyor. Tek vatan, bu ülkenin 780 bin kilometrekaresinin her bir karışı bizim vatanımızdır. Tek devlet, bizim son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yoktur. Bu ülke üzerinde ameliyat yaptırmayız. İster Irak, ister Suriye'de olsun Türkiye. Kobani'den gelenler Türkiye'ye geldi. Biz onlara 'Kürt' demedik ki... Bunlar 'Suriye'den kaçmak zorundaysa evsahipliği yapacağız' dedik. Bay Kemal ne diyor, 'Siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye'den gelenler ödüyor mu' diyor. Bunlar Katil Esad'ın bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki. Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz. Biz ihtiyaç sahiplerine şefkatle muamele edeceğiz.

TEK BİR EVLADIMIZ YOK

Şırnak terörün neye mal olduğunu iyi bilir. Çukur eylemlerinin, zulmün anlamını iyi bilir. Şırnak'ın terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur. 12-13-14-15 yaşındaki çocuklarınızı dağlara bu teröristler kaçırmadı mı? Bunlara verecek çocuklarımız yok. Diyarbakır Belediyesi'nin önünde oturma eylemi yapan annelerin gözyaşlarını unutamıyorum. Çocukları Kandil'e kaçırılmışlardı. İnsafsız, vicdansız insansızlar benim Güneydoğulu kardeşlerimi inim inim inlettiler. Annelerin gözlerinden tek bir yaş dökülmesine tahammülüm kalmadı.

BU PROTESTONUN ARKASINDA CHP VE HDP VAR

BAŞKAN Erdoğan, Hakkari mitinginde yaptığı konuşmada, "Ezanı yuhlayan, ıslıklayan, düdük sesiyle bastırmaya çalışan edepsiz sloganlarıyla saygısızlıkta sınır tanımayanların arkasında kim var? HDP var, CHP var. Ezanımıza, bayrağımıza saygı göstermeyene hiç kimse kusura bakmasın biz saygı da duymayız, fırsat da vermeyiz" dedi. Kendisinin 'HDP'ye oy verenler teröristtir' dediğinin iddia edildiğini de vurgulayan Erdoğan, "Benim ağzımdan hiç böyle şeyler duydunuz mu? Ben HDP'yi yönetenlere terörist diyorum. Onlar benim kardeşimi aldattılar, kandırdılar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti