Reklam
  • Reklam
Tehlikeli araç kullanana hapis cezası geliyor

Tehlikeli araç kullanana hapis cezası geliyor

Tehlikeli araç kullananlara bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmedilebilecek. Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullananların cezası ise yarı oranında artırılacak.

11 Nisan 2018 - 13:59

Tehlikeli araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye düşürenlere bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığınca hazırlanan ve  ilerleyen günlerde TBMM'ye sevk edilmesi beklenen Kanun Tasarısı taslağının  yasalaşmasıyla, trafikte tehlikeli araç kullananlara verilecek hapis cezasının  oranı artırılacak.

Taslağın yasalaşmasıyla, Türk Ceza Kanunu'nun 179. maddesinde "trafik  güvenliğini tehlikeye sokma" suçuna yönelik yer alan, "Kara, deniz, hava veya  demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından  tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis  cezası ile cezalandırılır." hükmünde değişiklik yapılacak..

Trafik kazasına neden olmasa bile kendisi veya başkaları için  tehlikeli bir biçimde araç kullananlara verilecek cezanın alt sınırı 3 aydan bir  yıla çıkartılacak.

Yapılacak artışla cezanın 2 yıl olan üst sınırı ise 3 yıla  yükseltilecek. Böylece, tehlikeli araç kullananlara bir yıldan 3 yıla kadar hapis  cezası verilebilecek.

Öte yandan alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç  kullananların cezası da yarı oranında artırılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek