Reklam
  • Reklam
SURİYE SINIRINA AKILLI SİSTEM

SURİYE SINIRINA AKILLI SİSTEM

Türkiye, sınırın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki 40 kilometrelik bölümünde uygulanan "Akıllı Sınır Güvenlik Sistemi"yle de hudut güvenliğini yükseltti.

05 Ocak 2019 - 12:59

Suriye'deki iç savaş nedeniyle sınır hattında yasa dışı geçişler, kaçakçılık faaliyetleri ve teröristlerin sızmasına karşı fiziksel engel oluşturması amacıyla "Türk Seddi" olarak nitelendirilen modüler beton duvar projesini hayata geçiren Türkiye, sınırın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki 40 kilometrelik bölümünde uygulanan "Akıllı Sınır Güvenlik Sistemi"yle de hudut güvenliği arttırıldı.

Bu kapsamda yaklaşık 911 kilometrelik uzunluğa sahip Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'i kapsayan Suriye sınır hattına modüler beton duvar ve akıllı kule çalışmaları yapıldı.

Sınır güvenliğinin artırılması için İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan aydınlatma çalışmaları da 2017 ve 2018 yıllarında hız kazandı. Bu çerçevede sınırın büyük bölümünde yeni aydınlatma tesisi oluşturuldu.

Ayrıca sınır hattı için her biri 3 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde üretilen 7 ton ağırlığındaki beton bloklar, hudut güvenliğinin artırılmasına olanak sağlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti