Reklam
  • Reklam
SÜLEYMAN SOYLU’ DAN SERT TEPKİ

SÜLEYMAN SOYLU' DAN SERT TEPKİ

SÜLEYMAN SOYLU İZMİR TİRE'DE ŞUNLARI SÖYLEDİ

05 Mart 2019 - 15:11

"TAYYİP ERDOĞAN BUNA MÜSAADE ETMEDİ"

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok sıkıntılar çekti benim ülkem. On yıllardan beri yakasından düşmediler. Sevincimizi kursağımızda bırakmak istediler. Güçlü, zengin, kudretli olmamızı istemediler. Bu ülkede güçlü, özgür, zengin, bağımsız Türkiye istemediler. Geleceğe bakmayalım birbirimizle uğraşalım istediler. Güçsüz bir Türkiye olsun, mecali olmayan, boynu eğik, beli bükük bir Türkiye olsun, köksüz bir Türkiye olsun, gücün ne olduğunu hissetmeyen bir Türkiye olsun istediler. Ey eciş bücüşler kimsiniz de bu ülkeyi idare edeceksiniz’ dediler. ‘Kimsiniz de vesayeti ortadan kaldırıp bu ülkeyi güçlü ülke yapmaya çalışacaksınız’ dediler. Bizi terörle, anarşi ile imtihan ettiler. Yıllardır bu ülkeye pusu kuruyorlar. Darbeler yaptılar. En son o Amerikan uşağı 15 Temmuz Darbesi'ni talimatla yaptırmaya çalıştılar. Durduklarını mı zannediyorsunuz. Irak kuzeyinde Kürt devleti kurdurmak istediler. Türkiye’nin içini karıştırmak istediler. Kafamızı karıncalandırmak istediler. Afrin’de ABD binlerce tır silah gönderdi. Anadolu’ya bizi sıkıştıracaklardı. Dün yapamadıklarını bugün başka yöntemlerle gerçekleştirmeye çalışacaklardı. Tayyip Erdoğan buna müsaade etmedi. Irak ve İran’la en zor zaman dilimimizde buna müsaade etmedik.”

"SANA DÖRT DUVAR VERDİK İSTER O DUVARA, İSTER O DUVARA DAYA"

“Kandili kim idare ediyor?” diye soran Soylu, “Üç beş çakal mı yoksa okyanus ötesinden mi? Tireliler hiç endişe etmeyin. Biz bu coğrafyada adım atmadıktan sonra kimseye oyun kurdurmayız. Ne olacak, oyları ver. Ee sonra ‘iktidara gelirsin muktedir olamazsın’ diye beynimize bunu çaktılar. Milletimiz bugün hem iktidardır hem de muktedirdir Allah’a şükürler olsun. Afrin’e girmeyecekmişiz. Girdik ne oldu? PKK’yı oradan dehledik, ne oldu. Amerika bir şey söyleyebildi mi? Aslanlarımız orada huzur oluşturdular. Biz batı gibi değiliz. Gittiğimiz yerleri çökertmeyiz, kanını emmeyiz. Biz hak sağladık, hukuk sağladık, onlar gibi sömürmedik. Bana kızıyorlar. Çok sert konuşuyormuşum. Ne diyeceğim yani lafı boğazımızda mı düğümleyeceğiz? İzmir’de karşımızda olan cenahın en önemli unsurlarından biri ‘sırtımız PKK’ya PYD’ye, YPG’ye dayadım’ diyor. Sana dört duvar verdik ister o duvara, ister o duvara daya. Yanlış mı söyledim? Kaseti tekrar başa sardırmak istiyorlar. Onlara milletvekili demiyorum. Onlar terörün vekilidir. Vallahi de billahi de umrumda değil. Onlar siyasi parti değil terör örgütünün siyasi koludur. Ne olacak? 15 tane ilde yürüyüş yapacaklarmış. ‘Yürütürsek adam değiliz lan’ dedim. Geçen gün HDP binasında oturup açlık grevi eylemi yapacaklarmış. Bir dakikada aldırdık. Öyle bir şey yok artık” dedi.

"SEBEBİ NE?”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise "Bugün bu meydandan 25 gün sonraya güzel bir işaret fişeği göndermiş oluyorsunuz. Tire’nin ovalarından bal akıyor ama bazen ‘şu da eksik kaldı’ dediğimiz oluyor. 8 senedir bu senenin vekilliğini yapıyoruz. Bizim bir iktidar elimiz var. Biz bu elimizle yapmamız gereken ne varsa yapıyoruz, yapacağız. Belediyede değişiklik olmasa da, birileri engellemeye çalışsa da Belevi yolunu yapacağız Allah’ın izniyle. Bizim bir ele daha ihtiyacımız var. o da bu ilçenin ihtiyaçlarını ayda bir, iki ayda bir verdiği sözleri hayata geçirmek için elinde projelerle Ankara’da bizim odamızda İçişleri Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın makamında Tirelilerden aldığı yetkiyle Tirelilerin gözü kulağı olacak bir belediye başkanına ihtiyacımız var. ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ diyoruz. Bizde söz, hemen icraat var. Ben 31 Mart’ta sandığa gittiğimizde önümüzde pusulada eski seçimlerden farklı olarak kendi siyasi parti amblemlerini görmeyeceğiz. AK Parti amblemini gördüğümüzde karşımızda hangi siyasi partiye oy verdiğimizi de biliyoruz. AK Parti’ye oy verdiğimizde aynı zamanda MHP’ye oy vermiş oluyoruz. Tire’de İYİ Parti, Büyükşehir’de CHP adayı var. Tire’de İYİ Parti’ye oy verdiğimizde CHP’ye oy vermiş oluyorsunuz' derken bir vatandaşın 'PKK’ya oy vermiş oluyoruz' demesi üzerine' bak vatandaş 'PKK’ya oy vermiş oluyoruz’ diyor. Ayrıntıya girmiyorum. Kocaoğlu’nun ‘aday olmayacağım’ demesine rağmen yeniden aday olmasının sebebi ne? HDP il başkanlarının 'Tunç Soyer istediğimiz adaydır, aday çıkarmayacağız’ demesi midir? Kocaoğlu’nun eleştirdik ama vatanseverliğine eleştiri getirmedik. İzmir’de öyle oyun oynanıyor ki bu oyun sizlerin oylarıyla tamamen bozulacak. Büyükşehir’in adayı, ‘çok renk, çok ses’ billboardları ile çıkıyor. Bizim iki rengimiz var. Kırmızı ve beyaz. Çok renk derken neyi kast ediyorsun amacın ne?” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de şunları söyledi:

"Artık Tire’de birilerini emekli etme zamanı geldi. Sizin içinizden, sizin çocuğunuz, mütevazı, Tire’nin sorunlarını yakından bilen, sorunları çözecek genç ve dinamik bir kardeşimizi size emanet ettik. Adayımızın verdiği sözler bizim sözlerimiz. Sizden önce takipçisi biz olacağız, muhteşem Tire’nin eski günlerine dönmesi için hep beraber çalışacağız. Tire, vatanına kurşun sıkanlarla beraber olmaz. En güzel cevap 31 Mart akşamı Tire’den verilecek. CHP’ye, diğer siyasi partilere oy verenler onlara inandıkları için oy veriyorlar. Bilmiyorlar. Onların gerçeklerini görmelerini sağlayalım."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti