Reklam
  • Reklam
"Spor Kenti İzmir Protokolü" imzalandı

"Spor Kenti İzmir Protokolü" imzalandı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü ile İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) arasında, İzmir kulüplerine ve sporuna bilimsel destek verilmesini amaçlayan 5 yıllık "Spor Kenti İzmir" protokolü imzalandığı bildirildi.

12 Ocak 2018 - 16:49

İZVAK'tan yapılan açıklamaya göre, DEÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen törene, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ile İZVAK Başkanı Ali Erten’in yanı sıra İZVAK yöneticileri ve öğretim üyeleri katıldı.

Prof. Dr. Erdal Çelik, törendeki konuşmasında, İzmir’de teknolojiyi ve bilimi sporun içerisine dahil ederek örnek bir model oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kulüplerle tam bir entegrasyonu hedeflediklerini vurgulayan Çelik, "Üniversitemizin bütün olanaklarını kulüplerimiz için seferber edeceğiz. Bugün gerçekten güzel bir noktaya geldik. İZVAK ile yaptığımız bu işbirliğini çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

İZVAK Başkanı Ali Erten ise protokolde 5 yıllık bir program öngördüklerini ve yazılı her şeyi hayata geçirmek için yola çıktıklarına dikkati çekti.

Yapılan işbirliğini çok önemsediklerini vurgulayan Erten, "Spor kulüplerimiz, ortalama yüz yıllık şanlı geçmişleri ile şehrimizin tarihini temsil ediyorlar. Onları yaşatmak ve geliştirmek sorumluluğumuz var. Bu amaca hizmet etmek için, Dokuz Eylül Üniversitemiz ile önemli bir işbirliğinin temellerini atıyoruz. Gelişen İzmir sporuna, kulüplerimize ve sporcularımıza bilimsel destek sağlanması için üniversitemizin olanaklarından faydalanacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek