Reklam
  • Reklam
SOYLU: "MATRUŞKA GİBİ BİRBİRİNİN İÇİNE...

SOYLU: "MATRUŞKA GİBİ BİRBİRİNİN İÇİNE GİZLENMİŞLER"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Matruşka gibi birbirinin içine gizlenmişler. En dışta tanıdık bildik partiler var. Ama içlerinde HDP, onun içerisinde PKK, içlerinde FETÖ, onun içinde dün 27 Mayıs'ı, 71'i, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı yaptıranlar, Gezi'yi tezgahlayan ve Gezi'yi kumanda edenler var. Bugün bir ittifakla değil bir organizasyonla karşı karşıyayız." dedi.

11 Mart 2019 - 13:39

Söke ilçesinde bir düğün salonunda muhtarlarla ve STK temsilcileriyle  bir araya gelen Soylu, Aydın'ın demokrasiye inanmış bir şehir olduğunu, bugün  ziyaret edeceği Çakırbeyli Çiftliği'nin Türkiye'nin tarihine çok önemli bir iz  bıraktığını söyledi.

Rahmetli Adnan Menderes'e yetişemediğini ancak oğlu Aydın Menderes ile  çok yakın olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Babasından, yapmak istediklerinden, ona yapılan zulümden bahsederdi.  Bir daha göremeyecek olduğu babasına son bir kez sarılmasına nasıl izin  verilmediğini ve o hasreti anlatırdı. Bu sohbetler sırasında ve hayatım boyunca  hep şunu merak ettim, 'Acaba yaşasaydı ne olacaktı?' Bu ülkeye o zulmü  yapmasalardı, Türkiye bir darbe alışkanlığını kazanmamış olsaydı, milletin  demokrasi ahlakı bozulmasaydı, Türkiye kazandığı ivmeyle beraber kalkınmasını,  gelişmesini sürdürseydi ne olacaktı? Herhalde 15 Temmuz'u yaşamazdık. Diğer  darbeleri, 80'i, 71'i, 28 Şubat'ı, 27 Nisan'ı demokrasi dışı hiçbir müdahaleyi  yaşamazdık."

"BU MİLLET PRANGA KABUL ETMEZ"

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin 1960-2002 arasında yaşadığı tüm  patinajlarının ilk adımının, Adnan Menderes'e yapılan 27 Mayıs zulmü olduğunu  belirtti.

27 Mayıs'ın yıllarca bayram olarak kutlandığını ifade eden Soylu,  "Diğer milli bayramların neden kutlandığını anlıyorduk. Öğretmenlerimiz, küçücük  çocuklara bunu nasıl anlatsınlar, meseleyi geçiştiriyorlardı. Biz de çocuktuk,  tatil oluyor diye sorgulamıyorduk ama sonra biraz büyüdükçe anladık ki aslında  bize bir zulmü 'bayram' diye kutlatıyorlarmış. Millete edilen hakareti, millete  vurulan bir prangayı kutlatıyorlarmış. Allah'a çok şükür, bu millet pranga kabul  etmez, hepsini söktük attık. Ama acıklı olan şudur, o zihniyet bugünlere kadar  geldi." diye konuştu.

"ONLAR TERÖRÜN VEKİLİ"

Bugün de hala aynı kafada olan insanların bulunduğuna işaret eden  Soylu, şöyle devam etti:

"Bugün bir ittifak kuruyorlar. Onlar 'Millet İttifakı' diyor. İçinde  milleti görseydik biz de Millet İttifakı derdik. Biz içinde şer görüyoruz, şer  ittifakı diyoruz. Matruşka gibi birbirinin içine gizlenmişler. En dışta tanıdık  bildik partiler var. Ama içlerinde HDP, onun içerisinde PKK, içlerinde FETÖ, onun  içinde dün 27 Mayıs'ı, 71'i, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı yaptıranlar, Gezi'yi  tezgahlayan ve Gezi'yi kumanda edenler var. Bugün bir ittifakla değil bir  organizasyonla karşı karşıyayız.

HDP, PKK'nın siyasi koludur. Bizi ne kadar kınarlarsa kınasınlar, bize  ne söylerlerse söylesinler. Onlar PKK'nın vekili, onlar terörün vekili. Kendileri  itiraz etmiyorlar. 'Biz PKK'nın vekili değiliz' diye bir itiraz ortaya koydular  mı? Şeref madalyası olarak onu taşıyorlar. "

Doğu ve Güneydoğu'daki huzuru milletin sayesinde oluşturduklarını  vurgulayan Soylu, Aydın'a da sadece 31 Mart'ta seçim için oy istemeye gelmediğin  söyledi.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti