Reklam
  • Reklam
SOYER: "KAVGA ETMEYECEĞİM, İZMİR İÇİN HER YERDE MÜCADELE...

SOYER: "KAVGA ETMEYECEĞİM, İZMİR İÇİN HER YERDE MÜCADELE EDECEĞİM"

13 Mart 2019 - 14:33

 

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Çarşamba Toplantıları kapsamında CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i ağırladı. İZSİAD üyelerinin sorularını yanıtlayan ve görüşlerini alan Soyer, kavga etmeyeceğini İzmir için her alanda mücadele edeceğini söyledi. Tarım politikaları başta olmak üzere her alanda Türkiye’nin İzmir’i takip edeceğini vurgulayan Soyer, “Herkesi kucaklayarak hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi İzmir’in ortak çıkarları etrafından buluşturarak, ülkedeki siyaset dilini de değiştireceğiz. Benim ideolojim İzmirizm. Ben sosyal demokrat bir dünya görüşüne sahibim ama bugüne kadarki birikimimi, enerjimi, gücümü, arkadaşlarımı hepsini İzmir için kullanacağım” dedi.

Başkanlara destek

Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, daha önce AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi konuk ettiklerini, bugün de Tunç Soyer’i ağırladıklarını söyledi. Başkan adaylarının vizyon ve projelerini toplantılarımızda dile getirdiği anlatan Küçükkurt, İZSİAD olarak seçimden sonra da koltuğa oturan Başkana İzmir’in geleceği için her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını söyledi.

Üreticiye 1 milyar TL

Daha sonra kürsüye gelen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, iş insanlarına öncelikle yönetim felsefesini anlattı. Kenti, bütün dinamikleri ile birlikte ortak akıl ile projeler üreterek yöneteceklerini dile getiren Soyer, Başkan olması halinde kavga etmeyeceğini, İzmir’in sorunlarının çözümü ve projelerin hayata geçmesi için her alanda mücadele edeceğini söyledi. Tarımın sorunları çözülmeden Türkiye’nin sıkıntıları aşmasının mümkün olmadığını anlatan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar kooperatifler aracılığıyla 470 milyon liralık alım yaptı. Biz bu rakamı 5 yıl içinde 1 milyar TL’ye yükselteceğiz. 135 bin Aileye verilen süt desteğini 250 bin aileye çıkaracağız. Köylü köyünü terk etmeyecek, şehirde ucuz işgücü olmayacak. Süt ile birlikte sebze-meyve, et, ekmek, ve balık desteği de vereceğiz Ailelere. Gübre desteği vereceğiz. Belediye araç parkından üretici traktör kullanacak. Çiftçinin ürününü pazarlaması için, ihraç için destek vereceğiz. Üretici pazarlarını bütün ilçelerinde açacağız. Kültürpark’ta haftada bir gün üretici pazarı açacağız. En sağlıklı kent İzmir olacak. Tarımda sıkıntılar var. İzmir bu hikayeyi değiştirme potansiyeline sahip. Türkiye’nin model alacağı tarım politikaları İzmir’den doğacak. Türkiye İzmir’i takip edecek. Siyaset dili de İzmir’den değişecek. Demokrasi politikalarında da İzmir Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.

 Fuar İzmir boş kalmayacak

Turizmde de İzmir’in büyük bir potansiyeli olduğunu Alsancak Limanı’ndan Kadifekale’ye olan güzergahını hızla turizm destinasyonu haline getireceklerini anlatan Soyer, Fuar İzmir’de de bir günün bile boş geçmeyeceğini fuarları hayata geçireceklerini kaydetti. Fuar İzmir’in yanına bir de uluslar arası kongre merkezi kuracaklarını açıklayan Soyer şöyle konuştu: “Kongre Merkezi’nin mimari projesi için uluslar arası yarışma açacağız. Batı Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni kuracağız. İzmir’i film endüstrisi, ileri teknoloji, müzik endüstrisi ve medya endüstrisinin kalbi haline getireceğiz. uluslararası organizasyonlara talip olacağım. Avrupa kültür gençlik başkenti olmak için çalışacağız. EXPO’ya ve tüm uluslar arası  spor organizasyonlara talip olacağız. Nitelikli göçün önlenmesi için çalışacağız. İlk etapta, Basmane Garı, Alsancak Garı ve Karşıyaka İskele’nin önündeki trafiği yer altına alacağız. İzmir’de sabah ve akşam saatleri ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. Önce İzmir’i tanıtacağız. Kentin gücünü

ortaya çıkaracağız. Bu kartopu gibi büyüyecek ve İzmir dünyanın en marka 100 şehrinden biri olacak. Bunları yaparken kavga etmeyeceğim. Tamamen İzmir’in menfaatleri ve ortak çıkarları doğrultusunda ne söylemem ne talep etmem gerekirse ilgili makamlardan bunları isteyeceğim.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek