Reklam
  • Reklam
SON GÖRÜŞME..

SON GÖRÜŞME..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun CHP’li muhaliflerin toplantısına katıldıktan sonra yaptığı “Vatandaş değişim olmadığı sürece CHP’ye oy vermez” sözleri geniş yankı buldu. Kocaoğlu’nun, bu açıklamayı İzmir için nabız yoklayan Tuncay Özkan’ın MYK’daki yerini koruması üzerine yaptığı konuşuluyor..

14 Ağustos 2018 - 11:53

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ankara'da dün Muharrem İnce öncülüğünde bir araya gelen muhaliflerin toplantısına katılarak, "Sokakta insanlar bana mevcut yönetim olduğu sürece bir daha CHP'ye oy vermeyeceğini söylüyor" şeklinde bir açıklama yapması siyaset kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

Daha önce partide değişim çağrısı yapan ancak olağanüstü kurultay için muhaliflerin imza toplama sürecinde aktif rol almayan Kocaoğlu'nun bu toplantıya katılması, "Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ipleri kopardı" şeklinde yorumlandı.

Kocaoğlu'nun siyaseten anlaşmazlık yaşadığı ve Büyükşehir adayı olmak istediği belirtilen İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Kılıçdaroğlu tarafından yeniden Genel Başkan Yardımcısı yapılması üzerine bu toplantıya katılma kararı aldığı öne sürüldü.

SON BİR GÖRÜŞME YAPACAK

Bazı partililer ise Kocaoğlu'nun Genel Merkez'den adaylık için ümidi kestiği için muhaliflere yeşil ışık yaktığını ileri sürdü.

Bu arada kulislerde, Kocaoğlu'nun Kılıçdaroğlu'yla son bir görüşme daha yapacağı da kaydedildi.

Öte yandan kulislerde İzmir adaylığını çok istediği konuşulan ve bu konuda altyapı çalışması yaptığı ileri sürülen Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın aday gösterilmesinin mümkün olmadığını belirten bir PM Üyesi ise, "Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan'ı asla seçmez, izin vermez, çünkü kendisine koşulsuz ittiat edecek, asla sorun çıkarmayacak isimleri tercih edecektir" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti