Reklam
  • Reklam
Sındır: Milli irade bir yana, Saray iradesi devrede...

Sındır: Milli irade bir yana, Saray iradesi devrede...

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 28. Dönem Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Sındır genel kurulda yaptığı konuşmayla 2019 seçimlerinin önemine değindi, Meclis’in devre dışı bırakıldığını ve ülkenin sadece saray iradesiyle yönetildiğini söyledi. Tarımın yaşadığı sıkıntılara da değinen Sındır, “Üreticiler kartellere ve aracılara teslim edildi ve AKP iktidarında çiftçiler üretim yapamaz hale geldi” dedi.

28 Ocak 2018 - 22:01

 

 

“SARAY NASIL UYGUN GÖRÜYORSA ÜLKE O ŞEKİLDE YÖNETİLİYOR”

Meclis’in devre dışı bırakıldığını söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Olağanüstü halin ilan edilmesinin üzerinden 1.5 yılı aşkın süre geçti. Görünen o ki bu durumu 2019 seçimlerine kadar götürmeye niyetliler. Yılbaşında Meclis tatile giriyor, tatile girdiğinizin ertesi günü KHK ile taşeron düzenlemesi çıkarılıyor. Yasamanın yetkisi kullanılarak, ne olduğu belli olmayan ayağı yere basmayan bir düzenleme çıkarılıyor. Ne yazık ki saray nasıl uygun görüyorsa ülke o şekilde yönetiliyor. OHAL darbe girişiminin etkilerini ortadan kaldırmak ve terörle mücadele etmek için ilan edildi. Fakat bugün çıkarılan KHK’larla ülkenin hemen her sorununa çözüm üretmek isteniyor millet iradesi Meclis’i hiçe sayan bir anlayış uygulanıyor. Bugün milli irade bir kenarda saray iradesi devrede. Onun için 2019 seçimleri ülkemiz için hayatı önemde. 2019'da ya demokrasiyi seçeceğiz ya da otokrasiyi, ya güçlü parlamenter demokrasiyi seçeceğiz ya da tek adamlık rejimini başka seçim yok” dedi.

 

“ÜLKE OHAL KHK’LARIYLA YA DA TORBA YASALARLA YÖNETİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Tarımla ilgili sorunların da KHK’larla gündeme geldiğini ifade eden Sındır, “Ben Tarım ve Orman Köy İşleri Komisyonu üyesiyim. Komisyon bugüne kadar hiç toplanmadı. Tarım, gıda, orman ve köy işleriyle ilgili hiçbir konu gündeme gelmedi. 3 bakan değişti tanışma toplantıları yapıldı orada sorunları dile getirmeye çalıştık, bakan söylediklerimize ikna olsa bile saray ne diyorsa nihayetinde o oldu. Maalesef Türkiye sarayın kin, hırs, baskı ve ihtiraslarıyla yönetilmeye çalışılıyor. Biz her şeye rağmen Milletvekili arkadaşlarımızla Meclis’te kürsü alıp tarım sektörünün sorunlarına sahip çıkıyor ve bunun için mücadele veriyoruz” dedi.

 

“ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRETİM YAPAMAZ HALE GELDİ”

Üreticilerin girdilerin altında ezildiğini ifade eden Sındır, “İlacıdır, gübresidir, tohumudur, mazotudur; bu girdilerin yüksek maliyetlerinden dolayı çiftçilerimiz AKP iktidarı döneminde üretim yapamaz hale geldi. Çiftlerimiz kartellere ve aracılara teslim edildi. Üretimin sağlıklı bir şekilde yapılması için girdilerin düşürülmesi ve ürün piyasalarının izlenmesi ve denetlenmesi gerekiyor. Tarım ve gıda ürünleri Piyasalarını İzleme ve Denetleme Komitesi oluşturuldu. Piyasanın sağlıklı işleyişi, üreticilerin korunması ve tüketicilerin ucuz, sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için komitenin çalışması gerekir. Peki komite şuana kadar ne yaptı? Hiçbir şey yapmadı” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı